Pekny vecer zienky/nezienky...Prosim, len sa chcem informovat a ci tu niektora nemate realne skusenosti...som v 7 mesiaci a s dcerou byvam u svojho priatela v jednoizbaku...no rozisli sme sa, nevyhana nas, myslite ze je realna sanca dostat nejaky socialny byt ? Platit na nenarodene dieta bude, len teraz mi ale ubehla rocna marodka a tym padom uz som nezamestnana, mam pracu na dohodu momentalne..prosim nech reaguju zeny, ktore boli v podobnej situacii a naoozaj vedia pomoct. ESTE DOPISEM, ZE SICE NAS NEVYHANA ALE HADKY SU SIALENE A TAKTO SA UZ ZIT DALEJ NEDA PRE DOBRO mojho dietata a aj toho nenarodeneho...
Skus krízové centrum pre matky s deťmi. Jednak budete mat strechu nad hlavou ale aj tí pomôžu nájsť cestu ako ísť dej.
Tak tak krízové centrum bude najlepšie riešenie, okrem bývania ti pomôžu aj na nohy. Na sociálne byty sa podáva ziadost a obvykle sa čaká dosť dlhy čas. Málokde dostaneš taký byt na počkanie - ale aj tam platíš a to bude pre teba náročné asi zatiaľ.
Dobrý večer pri žiadosti o sociálnych byt musite byt zamestnana u nas to bolo tri roky do zadu ze ja a dieťa minimálny plat 450 eur a musela som mat este sudne rozhodnutie o výživnom. A musela som pracovať minimalne pol roka alebo rok . Čím viac detí tým väčší prijem a do 30 dni musi byt zariadený potom prídu na kontrolu teda u nás to tak je. Tie byty sú väčšinou nezariadene
Este mi napadlo toto, bezdomovcom pomahaju sa zaradit do zivota. https://bratislava.sk/sk/dostupne-byvanie . K rodicom ist nemozes?
Ja som bola v krízovom centre. Mali sme jednu malinkú izbu, vlastnú sociálku. Spoločnu kuchyňu. Je to tam náročné. Skoro žiadne súkromie. Ale zase, vedia pomôcť so strážnim deti, ak by si si našla hneď prácu. Predpokladám, že nebudes mať nárok ani na MD, keďže si bola na marodke. A garsonku by si sama neutiahla?
poraď sa tu: https://alexisporadna.sk/
a keby si potrebovala, určite sa dá zohnať na kvantá oblečenia a iných vecí, ktoré ti k bábätku bude treba. A aj pre staršiu sa dá.
Krizove centrum riesit urcite nebudem, pocula som naozaj skarede skusenosti odtial...materska by mi mala vyjst, rok na marodke som bola ako tpp a pred tym roky som tiez pracovala...ale neviem...mam velmi tazke tehotenstvo a neriesila som to zatial v SP ake mam moznosti..ta brigada tam si viem pekne zarobit cca 300 eur a aj viac a je to home office...mozno zvladnem aj garsonku no byvam v meste kde su prenajmy a byty drahsie ako v Dubaji...dakujem kazdopadne za vsetky rafy, ste velmi zlate...a nie k rodicom ist nemozem
prednostne sociálny byt nedostaneš, vsade su dlhe zoznamy,
Moja sestra v azylaku prezivala peklo,nemala sukromie,vreskoty,buchoty,hluk,babatko jej budili,maly stale plakal,este tam bola aj jednu neprijemna socialna sestra,ktora si na mojej sestre zasadla.A tie ciganky tam kradli.
Skus sa spitat na mestkom urade či nemaju daaky byt pre vas, a co sa tyka toho chlapa ja by som ho nezapisala do rodneho listu ako otca..lebo ked zapises sice dostanes alimenty ale cely zivot budes s ným obmedzena..
Treba zájsť na obecny/mestský úrad a keď sa chce,všetko sa dá => ako vedeli pre modré z neba vybaviť aj byt prednostne. Na dedine v nájomnom byte kúsok od okresného mesta je nájom za 3 izbový byt okolo 170e na mesiac pre dvoch.
Neviem poradit, nebudem ta ani sudit, co by to veci pomohlo, ale budem sa za teba modlit, aby si to zvladla ❤️