Skončila mi materská ,pred ňou som nepracovala,ešte stále študujem,sme trojclenná rodina,pritel je nezamestnaný,nieje ani evidovaný na úrade práce,náš celkový príjem je 200 eur.a ja som majitelkou 2 izb.bytu
ja studujem externe a vyzivne nedostanem lebo poberam sirotske
@lenusik26 bohuzial s otazkou poradit neviem. ako student externeho studia nemas narok na socialne stipendium, ale aj tak sa chod radsej spytat na studijne. co je ale dolezite, plati si priatel okolo 50e mesacne do zdravotnej poistovne ked nie je na urade prace? lebo ak nie, budu z toho este problemy, bohuzial poistovna na to pride a cim neskor na to pride, tym vacsie uroky budete musiat zaplatit. a su naozaj velke
@lenusik26 a este mi napadlo, ze sice neviem co presne studujes, ale niektore skoly maju aj na dennom studiu dobre rozvrhy. ty by si dennym studiom ziskala pravdepodobne socialne stipendium a nemusela by si platit poplatok za externe studium, ale ak je to statna, tak by bolo zadarmo. a na niektorych skolach sa da poziadat pri dennom studiu o individualny studijny plan. toto vsetko budu vediet na studijnom, lebo naozaj sa to lisi podla skoly, ci umoznia individualny studijny plan. a ako denny student mas este zvyhodnene odvody z brigad
@lenusik26 musis poziadat rodicov o vyzivne pre seba, lebo este studujes, a nemas narok na davku v hmotnej nudzi, kvoli veku, tvoj priatel by sa mal zaevidovat na UP, tak za neho stat bude platit aspon zdravotne poistenie, ak ma viac ako 25 rokov, moze skusit poziadat o davku v hmotnej nudzi aspon on
a ty by si mozno mala narok na nejake socialne stipendium na skole, skus sa informovat