Som po Covide. Musím ostať v karanténe, ak by bol partner pozitívny?

zorka224
12. feb 2021

Ahojte, prekonala som koronu. Ešte som v 90-dňovej dobe po chorobe. Ak by teraz zostal priateľ, s ktorým žijem v jednej domácnosti pozitívny, tak musím zostať s ním v karanténe? Alebo, keď by som sa dala otestovať a bola tiež pozitívna musím ostať v karanténe. Nebudú výsledky skreslené vzhľadom na to, že už som mala túto chorobu?

katulastraka
12. feb 2021

@zorka224 pozitivna mozes byt znovu. To ze je nejaka 90 dnova urcena doba, kedy si vraj imunna je to iste ako ked povedali ti tam hore, ze po 10dnoch si urcite vyliecena a nemusis ist na testy aby ti to potvrdili z krvi...je to blbost..poznam ludi co boli aj po 20 dnoch stale poitivni a tiez su ludia ktori sa v priebehu dvoch mesiacov nakazili dvakrat...ked si prekonala covid, nie si teraz 90 dni nesmrtelna...ak tvoj imunitny system nie je taky dobry, tak si protilatky vytvori napriklad na tyzden a potom znovu odidu a ty si nachylna na chorobu...ak je on pozitivny, urcite by som ostala v karantene

eliska105
12. feb 2021

podľa zákonu nemusíš, platí ti tá 90dňová lehota.. ale sama dobre vieš, že nemusí mať každý vytvorené protilátky takže najprv by som asi skontrolovala tie a keď ich máš tak je to v pohode 🙂

janai1
12. feb 2021

Nemusíš sa testovať, ak ti vyjdu protilatky a podpise ti to obvodný... Ale v karanténe byť musíš ak si s pozitívnym

ciernabrigita
14. feb 2021

po novom ak si už prekonala covid tak nemusíš

klarissa25
23. mar 2021

@merrit1 ved ti pisem ze staci výsledok...