Ahojte. Ako to riešite? Som pn od včerajšieho dňa a z ex sme sa dohodli mimosúdne, že si budeme deti prevziavať na polceste ( obaja odcestovaní) .. teraz neviem ako počas pnky to urobiť, keby mi nahodou prišla kontrola. Ďakujem pekne za odpoveď.
Máš určené vychádzky? Ak áno, tak iba v tom čase a ak nie, tak musíš byť doma kvôli PN.
@diana45 ešte zatial nemám vychadzky,.. no tak to bude zaujimave sa s nim dohodnúť .. ďakujem za odpovede..
nech ti ich privezie domov
Ak si od vcera pn neodvadza este za teba zamestnavatel,prve 3 dni.?? neviem ako to je,mozno otazka na skusenejsich,ale ja som bola v tom ,ze tie prve 3 dni oni nechodia ,moze ta skontrolovat len zamestnavatel.ale prosim opravte ma,ak je to inak.
Prvých 10 dní prepláca a na kontrolu môže prísť zamestnávateľ. Až potom to ide do SP. Akého máš zamestnavatela? Má šancu prísť ťa skontrolovať?
Ja by som neriskovala. Pre hodinu aby mi nič nepreplatili.
@lienka9 môže aj predtým. Ale to, že bude mať záujem je minimálny, ak nedostane podnet - zamestnávateľ, lekár, posudkový lekár prípadne tretia strana. Inak sociálnu poisťovňu prevažne zaujímajú od 11teho dňa.
Autorka - žiješ sama? Počas PN si môžeš ísť nakúpiť ak áno. Tak kúp niečo po ceste, prípadne lieky v nejakom bližšom obchode/lekarni a vyzdvihni dieťa, bloček si nechaj.
Mne ex vzdy zavola, ked su deti chore, takze mi ich vtedy neda. A ked ja som chory, tiez som jej volal, ze deti vtedy neberem. A posunieme to vtedy o tyzden. Vsetko je to o dohovore, ved ste dospeli.
@lienka9 áno 10 dní zamestnávateľ
Keď si chorá, nech si deti nechá u seba. Vrátiš mu to, keď on bude potrebovať.
Ja som sa na to pýtala, muž robil 200km ďaleko, ja som bola PN, ale deti nie, ako nosiť do školy a škôlky. Bolo mi povedané ze za týmto účelom môžem opustiť domov. Nie každý má babky, opatrovateľky a pod. To isté keď pre deti ideš..
povedz ex, ze si chora, tak bud ti ich prinesia priamo domov, alebo vobec
@h2 nemoze si deti nechať lebo ich ma kazdy parny víkend aj to niekedy nie lebo mu to nevychadza s prácou
Tak bud sa s nim dohodnes alebo poprosis niekoho, aby po dieta skocil.