Som PN a mám si ísť prevziať deti. Čo ak mi príde kontrola?

22. nov 2023

Ahojte. Ako to riešite? Som pn od včerajšieho dňa a z ex sme sa dohodli mimosúdne, že si budeme deti prevziavať na polceste ( obaja odcestovaní) .. teraz neviem ako počas pnky to urobiť, keby mi nahodou prišla kontrola. Ďakujem pekne za odpoveď.

tinkavvv
22. nov 2023

Tak bud sa s nim dohodnes alebo poprosis niekoho, aby po dieta skocil.

diana45
22. nov 2023

Máš určené vychádzky? Ak áno, tak iba v tom čase a ak nie, tak musíš byť doma kvôli PN.

autor
22. nov 2023

@diana45 ešte zatial nemám vychadzky,.. no tak to bude zaujimave sa s nim dohodnúť .. ďakujem za odpovede..

lucka_ke
22. nov 2023

nech ti ich privezie domov

lienka9
22. nov 2023

Ak si od vcera pn neodvadza este za teba zamestnavatel,prve 3 dni.?? neviem ako to je,mozno otazka na skusenejsich,ale ja som bola v tom ,ze tie prve 3 dni oni nechodia ,moze ta skontrolovat len zamestnavatel.ale prosim opravte ma,ak je to inak.

martul
22. nov 2023

@lienka9 10 dní platí zamestnávateľ.

janagem
22. nov 2023

@lienka9 sociálna poisťovňa môže prísť kedykoľvek a aj na žiadosť zamestnávateľa

martul
22. nov 2023

Prvých 10 dní prepláca a na kontrolu môže prísť zamestnávateľ. Až potom to ide do SP. Akého máš zamestnavatela? Má šancu prísť ťa skontrolovať?

lienka9
22. nov 2023

@janagem a plati tam to AJ na ziadost,alebo ze moze prist hocikedy,teda aj tych prvych 10 dni..dakujem za objasnenie.nikdy som na PN nebola,len ma to zaujima ked je taka tema

alickapusinka
22. nov 2023

Ja by som neriskovala. Pre hodinu aby mi nič nepreplatili.

janagem
22. nov 2023

@lienka9 môže aj predtým. Ale to, že bude mať záujem je minimálny, ak nedostane podnet - zamestnávateľ, lekár, posudkový lekár prípadne tretia strana. Inak sociálnu poisťovňu prevažne zaujímajú od 11teho dňa.

Autorka - žiješ sama? Počas PN si môžeš ísť nakúpiť ak áno. Tak kúp niečo po ceste, prípadne lieky v nejakom bližšom obchode/lekarni a vyzdvihni dieťa, bloček si nechaj.

egonsk
22. nov 2023

Mne ex vzdy zavola, ked su deti chore, takze mi ich vtedy neda. A ked ja som chory, tiez som jej volal, ze deti vtedy neberem. A posunieme to vtedy o tyzden. Vsetko je to o dohovore, ved ste dospeli.

alzbetka83
22. nov 2023

@lienka9 áno 10 dní zamestnávateľ

h2
22. nov 2023

Keď si chorá, nech si deti nechá u seba. Vrátiš mu to, keď on bude potrebovať.

melanta
22. nov 2023

@martul do SP ide PN v deň vystavenia a od prvého dňa môže prísť na kontrolu SP, bez ohľadu na to, že prvých 10 dní platí PN zamestnávateľ.

pininka1
22. nov 2023

Ja som sa na to pýtala, muž robil 200km ďaleko, ja som bola PN, ale deti nie, ako nosiť do školy a škôlky. Bolo mi povedané ze za týmto účelom môžem opustiť domov. Nie každý má babky, opatrovateľky a pod. To isté keď pre deti ideš..

bmolko
23. nov 2023

povedz ex, ze si chora, tak bud ti ich prinesia priamo domov, alebo vobec

autor
23. nov 2023

@h2 nemoze si deti nechať lebo ich ma kazdy parny víkend aj to niekedy nie lebo mu to nevychadza s prácou