Som opatrovateľka dieťaťa. Čo ak ma stopnú policajti na ceste s ním do a zo škôlky?

8. apr 2021

Pekný deň. Mám otázku na vás, týka sa to kovidu. Som opatrovateľka 5 ročného chlapčeka. Ráno ho odprevádzam do škôlky a poobede ho beriem domov. Od budúceho týždňa sa otvárajú škôlky a moja otázka znie. Čo ak ma stopnú policajti na ceste s ním? Alebo samu? Čo im poviem? Pretože to, keď im poviem že som opatrovateľka, tak mi neprejde. Ako by ste riešili tuto vec? S mamou malého som volala a ona to nerieši🤷‍♀️ Ona jednoducho potrebuje mat o malého postarané 🤦‍♀️

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hviera81
8. apr 2021

ides daleko? ides autom? cez okres? lebo inak moc po meste nebehaju....

autor
8. apr 2021

@hviera81 idem v meste v ktorom bývam. Bývajú odo mna cca 10 minút pešky, nepoužívam auto

hipuska
8. apr 2021

@viestta no, asi to robí na čierno

hipuska
8. apr 2021

Inak, som pozerala vo vyhláške... výnimku má iba zákonný zástupca. Je to svinstvo, pošlite deti do škôlok ale cudzia osoba s nimi nemôže byť.

Na prechádzku do 1000m od domu dieťa do 3 rokov-je uvedená iba sprevádzajúca osoba. Nie zak.zastupca ale do MS je už vyslovene uvedený zákony zástupca. No, treba vydržať ešte týždeň a hádam sa to už trošku uvoľní. Mňa keď kontrolovali policajti, pýtali vždy iba test, nie občiansky. Môžeš sa popr. tváriť ako matka dieťaťa.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
8. apr 2021

Dakujem, som kľudnejšia ☺️

hviera81
9. apr 2021

to by nemal byt problem, peso fakt ruska mozno kontroluju, ale nepocula som ze by od niekoho pytali nieco ine v meste.... skor autom a mimo mesta