ahojte,,chcela by som sa opytat, ze ked som nezamestnana od decembra 2011, som vedena na urade prace, poberala som 6 mesiacov podporu, a az teraz si vybavujem na socialke tych 62 eur,,tu davku v hmotnej nudzi... a pokusame sa s priatelom o babatko... chcem sa opytat, ze ak otehotniem teraz, ze ci budem mat narok na nejake peniaze?? ak by ma doktor vypisal na pn v tehotenstve...?? pred tym som pracovala vkuse asi 5 rokov,, mam 25 rokov, v auguste 26... poradte niekto nieco ak viete...dakujem
takze ku tym 62 euram dostanem este tych 13 eur? ani rizikove tehotenstvo mi nevynesie ziadne eura???
@dajana87 nie, nemas narok na nemocenske... zbytocne pojdes na PN ..
do r... to je dost zle... a smutne...
@dajana87 prepac ale sposob ako premyslas ma totalne zaraza. to chces financnu situaciu riesit cez dieta?
nemas narok na nic ked si neodpracovala 270 dni. ved ked si mlada baba vezmi nejaku pracu nemusi byt extra dobre platena ale budes mat odpracovanych 270 dni a bude za teba platit tvoj zamestnavatel odvody, potom ti vznikne narok na matersku atd.... drzim palce.
ja si nechcem privyrobit, chceme proste babo,, zamestnat sa neviem, som z dediny,,okr Rim, Sobota...tak tak... a absolutne sa tymto veciam nerozumiem, tak preto sa pytam,,ze ci nieco dostanem alebo nie..
@dajana87 nerozumiem dvom veciam - snaha vytĺcť z tehotenstva a materstva nejaké € (toto je charakteristické pre istú časť obyvateľstva slovenska, takže zbehni do najbližšej osady, isto ti tam dobre poradia 😝 ) a už úplne nepochopím, že si dlhodobo nezamestnaná a snažíš sa otehotnieť - teda z čoho chceš to dieťa uživiť? či zase sa postará štát, rodina, prinajhoršom sa objaví nová téma "pomôžte mi, nemám" ? radšej keby si sa posnažila zamestnať, hoc aj za cenu toho, že vytiahneš päty z domu... ale budeš mať odrobené roky, financie na bábo, zaplatené odvody a nárok na rodičák.. si mladá a nemyslím si, žeby ti niečo ušlo ak budeš mať dieťa o 2-3-4 roky...
skoda nieco aj odpisovat na to... hned som odsudena... ako keby ste nevedeli ako je to s pracou dnes... dakujem vam velmi pekne., viac sem nenapisem...clovek chce radu..a hned ho odfajcia... mile fakt dakujem
@dajana87 všetci vieme,že s prácou to nie je ľahké...je problém nájsť si ju a potom aj udržať si ju ...ale tehotenstvo prípadne rizikové tehotenstvo na pn nie je zamestnanie a prínos € do domácnosti 😉 ...narodením dieťatka sa odliv peňazí z rodinnej kasy zvýši a budete musieť zarobiť oveľa viac,aby ste normálne žili,teda neživorili ale nebudete mať ani luxus ....aby som zase náhodou neurazila tvojho priateľa,tak možno on zarába dosť pre vás oboch a ty chceš tieto prachy iba ako vreckové 😕
@dajana87 ale ved ti baby poradili- Nemas narok na nic, pokial nepracujes 😉 Osobne neverim, ze v Rimavskej Sobote a okoli nie je ziadne Tesco, Kaufalnd, Billa, Jednota..... kde by si mohla minimalne vykladat tovar, sediet za pokladnou ci upratovat. Necakaj, ze sa niekto o teba postara (stat, rodina, priatel...). Co ak raz zostanes s dietaom sama a budes ho musiet uzivit. Z davok v hmotnej nudzi to nepojde 😉
@dajana87 a aku chces radu? mas 25 rokov, priatel asi podobne, tak ked si nemozes najst pracu, zbalte sa a chodte inam, kludne aj do zahranicia...clovek, ktory tvrdi, ze chce pracu ju zozenie, ale co ked u nas je trend, ze za 300 eur nepojde nikto robit 😠 a chces dieta? ked sa sama o seba nevies postarat? a este sa stazovat budes, ze ti tento stat neda peniaze za to, ze ty si sa rozhodla, ze otehotnies, aby si mala narok na nejaky prispevok...
a necuduj sa, takymto reakciam...ked uz si nezamestnana a mas internet, tak mas dost casu informacie ohladom socialnej podpory pozistovat sama, nie vypisovat na fora...no, ale to ti za to nikto nezaplati, tak naco sa namahat, ked ti to niekto jednoducho napise, vsak? 🙄
@dajana87 nik ta tu neodsudil, baby ti radia - ad jeden, dobre, 25 na dieta by aj bolo relativne ok, ale z´coho ho chces uzivit, ked mas problem sa uzivit aj sama???? z davok v hmotnej nudzi??? ak z nejakeho dovodu nebudes kojit (a ono to zial naozaj nefunguje ze chcem kojit tak aj kojit budem) tak ver, ze iba za mlieko das mesacne 100 eur ani nevies ako!!!! chapes??? 100 eur iba za mlieko!!!! a kde su ine veci???
proste - ak chces radu, tak sa zbal a chod do mesta, kde ta praca je - naco trcis v dedine v rimavskej sobote, kde liska dava dobru noc??? ked tam nemas moznost sa zamestnat, chod tam, kde moznost zamestnat sa je.
to je podla mna najlepsia rada, aku si mohla v tvojej situacii dostat
chcem sa spitat kto mi poradi ze ak nepoberam ziadne peniaze a som evidovany mam 25r a idem na pn zo zdravotnych dvovodov mam narok na nejake peniaze??
nie na nemocenske ti narok nevznikne az po porode dietata dostanes RP cca 200 Eur mesacne plus pridavok cca 21 eur ..
jednorazovo dostanes tych cca 800 eur po porode... plus od nejakeho 4 mesiaca tehotenstva ak budes mat priznanu hmotnu nudzu dostanes okolo 13 eur mesacne ...