Som na PN-ke, ak som ešte zamestnávateľovi neodniesla papiere?

21. nov 2019

Ahoj baby,chcela by som sa poradit. Takze vcera ma bolelo hrdlo,dneska som bola u doktorky,a vypisala ma kedze som mala ist dnes do roboty. Ale s priatelom budeme mat vyrocie,a chcel ma prekvapit welnesom,a to my prezradil az dneska. Ale nechcem riskovat,lebo som na marodke. Papiere este mam u seba,ktore treba odovzdat zamestnavatelovy.No a moja otazka znie,ze ked este som neodniesla nikde marodk....

autor
21. nov 2019

Marodku,nemohla by som ju zrusit,a radsej si tad dovolenku. Uz my je lepsie. Neviem ci moja doktorka posiela niekde papier tiez alebo nie. Dufam ze my rozumiete naco myslim a poradite.

marcelik88
21. nov 2019

Ano, ak ju chces zrusit tak zajtra treba ist k doktorke k zajtrasiemu dnu ju zrusit a ak potrebujes este volno tak si zober dovolenku. Inak ale prvych 10 dni ta moze prist skontrolovat iba zamestnavatel ci si doma takze ak vies, ze od vas nechodia takto kontrolovat tak sa nemusis bat

autor
21. nov 2019

@marcelik88 Dakujem pekne za radu. Mozem sa este spytat ze ked papiere od marodky mam este u seba,nikto este oficialne nevie o tom ze marodujem,len lekarka,ona to hlasi niekde?

mogaa
21. nov 2019

@marcelik88 aj prvých 10dní môžu prísť zo SP - oni nekontrolujú dátumy koľko dní je už daný človek na PN....rovnako ti môže prísť kontrola aj v čase kedy máš vychádzku🙂kontrolór dostane náhodne vybraný určitý počet ľudí z určitého okruhu ktorých má v ten deň skontrolovať....nikto nerieši či je je PN Už po 10dni alebo skôr🙂

autor
21. nov 2019

@mogaa Dakujem za odpoved. Ale ako vyssie som pisala,mna zaujima to ze ked papiere od marodky mam u seba este,ci nemozem jednoducho vyhodit,a v praci si dam dovolenku. Alebo lekarka to tiez niekde nahlasuje,ze som na marodke?

zuzanockamt
21. nov 2019

nahlasuje to aj lekár do SP

autor
21. nov 2019

@zuzanockamt Dakujem pekne.

kataka10
21. nov 2019

Lekar to nahlasuje myslim ze tiez, ale keby sa ti podarilo zavolat lekarovi a potom na socialnu poistovnu ze teda radsej by si si zobrala volno namiesto PNky myslim ze by to mohli vediet poriesit.

autor
21. nov 2019

@kataka10 Dakujem pekne.

zupka33
21. nov 2019

Ano aj lekar to nahlasuje. Neviem jak je to s tou socialkou, ale ja napriklad uz som viackrat marodila a teda nikdy sa mi nestalo, ze by mi prisla kontrola do 10tich dni. Vacsinou po. Raz hned 11ty den. Vacsinou co viem, tak chodia do tych desiatich na podnet zamestnavatela