Som na PN a skončila mi zmluva

florianabotosova
21. jan 2021

Ahojte chcem sa iba opýtať. V novembri mi skončila pracovná zmluva a som PN od 19.oktobra som na rizikovom tehotenstve. A v decembri som dostala peniaze ešte aj z prace ale tento mesiac už nie. Vedúca mi v práci hovorila ze aj keď skončí zmluva PN budem dostávať aj od nich. Papier na peniaze co sa vypisuje u gynekológa som za niesla do sociálnej poisťovne. Neviem teraz ze prečo som nedostala aj z prace peniaze ci je to kvôli tomu ze už mi skončila pracovná zmluva? Ďakujem za rady

danusa63
21. jan 2021

@florianabotosova prvých 10dni PN prepláca zamestnávateľ potom už sociálna poisťovňa. S tebou už zamestnávateľ nemá nič, skončil ti pracovný pomer.

lucka_ke
21. jan 2021

už za december ti príde zo Sociálnej poisťovne, ale teraz meškajú s vyplácaním PNiek

ivuska027
21. jan 2021

Aj keby Ti pracovna zmluva platila, tak zamestnavatel ti plati len 10 dni, potom uz len socpoist. V decembri si dostala za november z prace a alikvotnu cast zo socialnej poistovne, za december a dalsie mesiace PN dostanes len davku zo socialnej poistovne.

florianabotosova
autor
21. jan 2021

@danusa63 lebo predtým mi na internetbanking normálne ukazovalo co som dostala z prace a co som dostala od sociálnej poisťovne a teraz ukazuje iba to zo sociálnej poisťovne nevedela som teda ze ci to spojili dokopy alebo ako to vlastne je

missviolet
21. jan 2021

Byvaly zamestnavatel uz teraz s tvojou PN nic nema, vyplatil 10 dni, ako vzdy, kedze si na PN sla pocas trvania pracovneho pomeru. teraz dostavas uz len zo soc poistovne

lucka_ke
21. jan 2021

a dokedy by ti mal akože platiť? vyplatil čo mal, ukončili ste PP a dovidenia

vulka
21. jan 2021

@florianabotosova Veď zamestnávateľ Ti platí PN len prvých 10 dní. Potom sociálna poisťovňa.

mogaa
21. jan 2021

@florianabotosova no veď zamestnávateľ ti platí len prvých 10dní, ostatné ti platí len SP.....takže ak pokračuješ v PN tak už ti peniaze bude posielať len SP, so zamestnávateľom už nič nemáš, pre neho už nie si ani v ochrannej lehote....

zuzkaaa30
21. jan 2021

Mwwmkwkwkwkwkwjssj na m