DOBRY DEN
Som 3 mesiac na PN a vymer zo sociálnej mi stále neprišiel ale peniaze nabehli.
Neviete prečo?
Ďakujem
@paulinkaa2 hahaha hlavne, že prišli peniaze, výmer nie je až taký dôležitý :D musíš si na poisťovňu zavolať, tam ti povedia a možno poslali ale nedoručila pošta alebo sa to niekde stratilo aj to sa stáva občas 🙂
sice neni to nejake dolezite, ale je dobre mat papier o tom, ze kolko vymerali. Aby nahodou to potom spat nepytali alebo nieco 🙂
Ahojte. Ešte nikdy som nebola na PN a teda neviem ako to funguje, vopred sa ospravedlňujem ak budem totálne ´´mimo´´ v tejto tematike 🙂
Veci sa majú takto : riešime IVF a žiaľ, celý tento rok bol veľmi náročný, aj časovo. IVF nevyšlo a tak nás čaká kolotoč aj naďalej. ALE ! Mám vyčerpaných takmer všetkých lekárov, dovolenky.. budem to teda v prípade potreby musieť riešiť PN keďže môj zamestnávateľ je maximálny karierista a byť 10h denne v práci miesto 8 je pre neho málo..
Moja otázka - ako mi vypočítajú PN? V aktuálnom zamestnaní som od 2.1.2018 a na PN by som išla počítam od cca 8-9/2019. Avšak v roku 2018 som mala podstatne nižšiu mzdu na páske - takmer polovicu reálnej mzdy len. Od 1.1.2019 mám všetko na výplatnej páske. Počítali by mi ju z platu 2018 či 2019? Lebo vo výške PN by bol enormný rozdiel.
Ďakujem za vysvetlenie 🙂
@paulinkaa2 Nie. Treba volat na SP.