Sociálna poisťovňa a žiadosť o podporu po ukončení RD

slnecnica82
11. júl 2018

Je tu niekto kto pracuje na soc.poistovni?
Ďakujem

slnecnica82
autor
11. júl 2018

Dievčatá bola som po rodičovskej zaevidovať na soc. poisťovni, žiadať o podporu... žiadajú list vlastníctva,keď som majiteľ nehnuteľnosti...je to normálne???😏

perdiem
11. júl 2018

@slnecnica82 v Soc. poistovni nie, ale na Úrade práce na sociálnom áno. Žiadaš o pomoc v hmotnej núdzi, nie o podporu ( na tú nemáš nárok pokiaľ si si neplatila odvody). A v tom prípade musia prehodnotiť tvoje majetkové pomery. Je však otázne, či si ho nemôžu zabezpečiť sami, veď majú prístup na katastrálny portál. Na akú gutu ťa preháňajú.

perdiem
11. júl 2018

Prepáč aby som upresnila, ty si asi musíš nárokovať aj na dávku v nezamestnanosti zo soc. poistovne (hoci na ňu nemáš nárok), aby si mohla žiadať o dávku v hmotnej núdzi. V poisťovni nežiadajú list vlastníctva, na úrade áno.

slnecnica82
autor
11. júl 2018

@perdiem myslela som, že nárok mám, keďže som pred nástupom na materskú pracovala, či? 😏

perdiem
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
perdiem
12. júl 2018

@slnecnica82 za posledné 4 roky musíš mať odpracované aspoň 2 respektíve 3 roky, aby si mohla dostať 4 alebo 6 mesiacov dávku v nezamestnanosti. Nie, na ženy po materskej a rodičovskej, ktoré mnohé potom ostanú bez práce, sa nemyslí. Bola som na tom rovnako po oboch deťoch. Bez práce a podpory, hoci fakt mám odrobeného dosť.

candii
12. júl 2018

@slnecnica82 myslis podporu v nezamestnanosti?

slnecnica82
autor
12. júl 2018

@candii áno podporu v nezamestnanosti.robila som pred nástupom na materskú v Rakúsku, zamestnávateľ mi držal miesto dva roky ale nevrátila som sa...mám známu ktorá tiež je podobný prípad ako ja pred nástupom na materskú pracovala v ČR, po skončení rodičovskej sa dala na podporu a schválili jej, ale to je už 5 rokov dozadu 😏