Sobáš v čase PN počas vychádzok

22. jún 2023

Ahojte , chcela by som sa informovať niekoho kto s tým má skúsenosť, poobedné vychádzky mám od 15:00-19:00 a sobáš sme si dali na 15:30 ...len my dvaja , žiadna hostina .Nebude sa do toho obúvať sociálna keď ho budeme mať v čase vychádzok ?Ďakujem za odpovede

autor
22. jún 2023

Ešte pridám otázku číslo 2. Keď chcem syna premenovať , dať mu priezvisko ktoré budem mať po sobáši ja , musí na to dať súhlas otec ?Nejde o osvojenie len o zmenu priezviska .Samozrejme ak bude treba súhlas otec mu ho dá , pretože sa nezaujíma , výživné neplatí , dostal sa na zlé chodníčky a skončil vo väzení.Len či to treba riešiť takto zložito súdnou cestou

mima1608
22. jún 2023

Najlepšie je vybaviť si "priepustku" na sobáš od lekára, ktorý ťa vypísal na PN. To je naistejšie. Pokiaľ nie, tak sociálna poisťovňa si vie dohľadať vychádzky a overiť termín sobášu. My sme sa tak s mužom brali počas PN - ja som normálne zavolala na SP, pani čo ma mala na starosti a oznámila som jej to. Ona mi poradila tú priepustku, že tak to je aj pre nich aj pre teba komfortnejšie.

januska12323
22. jún 2023

V čase vychádzok môžeš ísť kam chceš. A to druhé áno potrebuješ súhlas otca.

samkolea
22. jún 2023

Potrebujes sushlas otca aj ked ma syn tvoje priezvisko- tiez take na hlavu… ak to nepojde, ze podpise iba papier, das overit notarom, tak cez sud. Sud si moze dat podmienku, kedze dieta ma prava…, aby sa dieta vyjadrilo ci chce vobec zdielat priezvisko po novom otcovi. Kolizne opatrovnicky pridu na navstevu, vsetko spisuju.

saxana000
22. jún 2023

Existuje povolenie na celodennu vychadzku

maranco
22. jún 2023

Zmenu mena môžete vybaviť na matrike aj cez internet, potrebujete OP vydaný po 7/2021, takisto cez internet môže otec vyplniť súhlas.
Ak má dieťa 15+ tak tiež vyplní súhlas so zmenou.
https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/...

simonkazga
22. jún 2023

Vydávala som sa počas PN. Obrad bol počas vychádzky, žiadna hostina, nič. Keď Sociálka dostala oznámenie o zmene priezviska, okamžite mi volali, že mi za porušenie liečebného reżimu stopnú vyplàcanie nemocenského. Musela som odovzdať potvrdenie od lekára, že mi na predmetný deň udelil povolenie na absolvovanie sobáša.

autor
22. jún 2023

@simonkazga bože toto až nemá logiku , sobáš počas vychádzok a takéto cirkusy robia okolo toho 🤦🙄 v poriadku ďakujem vám, vybavím si teda to potvrdenie od doktora

autor
22. jún 2023

Tak isto ďakujem všetkým ostatným za odpovede , pomohli ste 🙂

lilinka88
22. jún 2023

Tak ono to,že máš vychádzky,neznamená,že cez net môžeš čokoľvek robiť. Preto treba súhlas dr,aby bolo jasné,že nejde o porušenie liečebného režimu