prosím vas ti co mate skusenosti. netyka sa to mna.ale ked partner je plnolety, ona ma 16 rokov. za akych podmienok sa mozu zosobasit a co vsetko treba k tomu? je potrebny suhlas rodičov? a musi to schvalit sud alebo ? dakujem pekne
@a_alexandra_a treba dat navrh a bude riadne pojednavanie?
Jasne že tam treba rodičov , ona neni plnoletá tak nech to riešia s jej rodičmi
@simona1998 okii
Návrh na povolenie uzavrieť manželstvo musí podať tá dotyčná maloletá
Takzvané kúpiť roky
Treba áno. A čakajú dieťa? Tam sa musí precítiť aj tehu knižka potom
@vanda323 nie necakaju dieta len mlada ma velke nezhody s rodicmi tak sa musi osamostnatnit za kazdu cenu
Musí rozhodnúť sud. Budú tam vypočutí rodičia, nastávajúci aj dotyčná a sud vyhodnotí, či je takýto zväzok pre maloletu v jej zaujme
@lucia147852 dakujem a je tam nejaky kolizny opatrovnik v tomto konani cize sud alebo si to riesi sud sam?
@lucia147852 *cize urad prace
a to sa musi hned vydávať? nemoze pockat 2 roky a bude pokoj?
@mirka7890 chce.ona uz zije s priatelom.ta rodina sa riesi velmi dlho
Fúha. Tak mala som v práci už aj toto že nebola tehotná....ale tam sa potom súd dožadoval aj vysvetlenia zo strany jej rodičov.....
@vanda323 no bude to zaujimave veru.sud ich pozna, boli casy ked tam boli kazdy tyzden
16 rocna pokym necaka babatko...pockala by som so svadbou,dievca je vyvoji,ci psychickom,tak aj fyzickom....a tych nezhod v zivote bude ajajaj,takze pekne riesit s chladnou hlavou.Manzelstva a inych s tym problemov spojenych si este dievca uzije, ze ach jaj.Tak nech len pekne studuje a pocuva rodicov.
Fuuuhaa a to ma byt tvoja budúca nevesta?
@vanda323 nieeee.je to moja klientka
@babajaga tam to je cele zle
Aha upsik prepáč
Môžem sa spýtať prečo to teba zaujima ?? 😅 či sa to nejak týka aj teba alebo si chcel/a len vedieť ? 🙂
@simona1998 je to moja klientka potrebujem jej poradit
Neviem ci je vhodne riesit klientku na Modrom koniku. Ak riesis jej pravny problem, nepotrebujes ziadne rady, postup by si mal vediet sam.
Tvoja klientka v com? Lebo ak kupuje od teba zeleninu, tak ôk, inak by som nerozumela...
@martinkatinka
@viestta pisala som niekde aka klientka? :D
Sobášom,ktorý schváli súd,sice nadobudne plnu spôsobilosť k právnym úkonom.Ale...aby to nebolo z blata do kaluze.
Vseobecne, je jedno aka klientka, ale jej sukromny zivot tu rozoberat?
ale zeny, ved nerozobera jej sukromny zivot, len sa pyta na moznosti. kto vie, nech poradi.. ;)
Je potrebný súhlas súdu