Poprosím Vás o radu - v sobotu mi zomrela sestra, ktorá bola rozvedená a má dve deti - 17 a 18 ročné. Otec platí výživné súdnym rozhodnutím a deti boli zverene matke. Obe navštevuju strednu skolu. Deti budu byvat u mna, avsak papierovo bude ich zakonnym zastupcom otec, ktory bude poberat pridavky a tak podobne, kvoli jednoduchosti. Kedze v tejto situacii si pravnika nemozeme dovolit ☹, prosim Vas o radu: co treba spravit ako prve? Treba podat ziadost na sud o zverenie do starostlivosti otca, alebo je to automaticke? Ako je to s vyzivnym, kedze mu to uctaren buduci mesiac strhne a pride to na sestrin zablokovany ucet? Treba podat niekde ziadost o zrusenie vyzivneho? Neviem sa na internete dopatrat informacii a este sme nestihli chodit po vsetkych uradoch, je toho strasne vela :( Dakujem 😢
Dakujem pekne za radu.
ano,suhlasim s jajus28,...ja som mala takyto problem.nam zomrela mamka ked som ja mala 18 a sestra 12,...otec sa o nas nezaujimal,nasi boli rozvedeni,....isla som vtedy na socialku a oni mi radili,ze co a ako dalej,...chod tam aj s tou starsou a oni vsetko doriesia a poradia,ze ako dalej,...
@rohypnol1 ano, suhlasim s dievcatami nado mnou, treba ist na socialku za kuratorkami, ony tam poradia...
@rohypnol1 ☹ skus sa opytat dievcat, co maju skusenosti s nahradnou starostlivostou, vedia ako to chodi so sudmi a socialkou atd.
https://www.modrykonik.sk/forum/adopcia-a-nahradna-rodina/prisli-k-nam-nahradne-rodicovstvo/