Skúsenosti so slovenskou poštou

nada789
27. sep 2017

Ahojte. ani neviem ci to davam do spravnej kategorie Ale potrebovala by som precitat vase skusenosti so slovenskou postou. Ide o to, ze som sestre poslala prvou triedou doporucene balicek... Ten balicek jej neprisiel. V track and trace je balicek stale v preprave... Postarka mi povedala, ze reklamovat mozem o 18 dni, ze na dorucenie maju 18 dni... WTF? prva trieda doporucene 18 dni? .... uz tyzden ju urgujem, aby sme teda spravili reklamaciu. Odpoved je, ze na to teraz nema cas /ona furt nema cas/ Zijeme v malej casti, je tu par stovak ludi, cize ziadna mega velka mestska posta.... Dnes mi povedala, ze zajtra a pozajtra riesi koniec mesiaca, ze na to nema cas a mam prist v pondelok.
Ako ja som celkom husta osoba, ked ma niekto vytoci, ale zase si hovorim, pozname sa tu vsetci, co ked mi bude sabotovat potom postu... ze to radsej skusim trpezlivo a dam jej cas. Vraj to mozem reklamovat do pol roka co sa udalost stane....
Ok, otazka, reklamovali ste uz niekedy nejaku zasielku ktora mala cca 60 eur hodnotu a nedorazila? Ak nebola poistena, dostali ste naspat nejake peniazke z hodnoty zasielky?
Stracaju sa im zasielky casto? Len nech viem, ci ich sluzby dalej vyuzivat, alebo skor skusit riesit pripadne dalsie balicky kurierom.....
velmi dakujem za vase postrehy.

sissy27
27. sep 2017

@nada789 reklamovať môžeš v pohode aj skôr ako po 18 dňoch, 18 dní nie je lehota na doručenie, ale lehota na uloženie na pošte adresáta, preto sa to bežne robí až po tých 18 dňoch - lebo je možné, že balík sa reálne nestratil, len kdesi "sedí" a vráti sa ti ako nedoručená zásielka...A hlavne ak to išlo 1.triedou, tak to malo byť doručené na druhý deň, resp. ďalší. Reklamáciu podávaš ty ako odosielateľ, poštárky by som sa nepýtala či má alebo nemá čas, normálne choď na poštu, kde si to odosielala, vystoj si radu ako každý iný a požiadaj o tlačivo na reklamáciu, neexist aby ťa poslala preč, že nemá čas. Tak ako má čas prijať či vydať zásielky alebo iné bežné úkony, tak má čas v pracovnej dobe vybaviť aj teba.
Ak si nemala zásielku poistenú, tak dostaneš späť len nejakú malú časť (kedysi to bolo tuším 12€, teraz neviem), ale určite nie hodnotu zásielky.
Ak sa balík nenájde ani nevráti, tak skús ešte kontaktovať úložisko v Trnave, tam sa zbierajú "stratené" zásielky.

nicol_ka55
27. sep 2017

No tak to teda pocujem prvy krat, ze by mali na dorucenie zasielky 18 dni ked sa to posiela prvou triedou. To si co ona vymyslela. Ja by som teda mila nebola. Nech sa na mna nikto nehneva ale pokial by som posielal nieco take drahe a este by som to dala prvou triedou a este by som mala prosikat postarku aby sa na to pozrela a zistila kde sa stala chyba to urcite nie. Podaj tu reklamaciu a zavolala by som do tej Trnavy ale hlavne sa nedaj odbit.

nada789
autor
27. sep 2017

to s tou trnavou je dobry tip dakujem. V pohode ja to samozrejme riesim na poste osobne, necakam ze mi prinesie lejstra domov 🙂 len ma ten pristup prekvapuje, preto aj prispevok, ci vobec sa niekomu niekedy stalo, ze by sa zasielka VYPARILA...... hlavne ta prva trieda mi nesedi

dominika6
27. sep 2017

@nada789
1) reklamovať zásielku môžeš už po 7 dňoch..teta vedúca vypíše papier,ty ho podpíšeš a čakáš na vyjadrenie..
2) reklamuješ to ty,kedže máš od toho doklad
3) na vybavanie reklamácie je 30-90 dní ,podľa obtiažnosti dohladania
4) ak sa reklamácia uzná,vyplatia ti sumu 14,- podla toho čo si posielala,ak si to ne / mala poistené

edn
27. sep 2017

@nada789 ja som si normalne vzdy obvolala podla podacieho listka kde sa balik nachadza..najskor som vzdy volala na reklamacie posty a potom na konkretne posty, kde sa to mohlo stratit a oni mi to dohladavali.. nasledne som poslala mail na reklamacie slov. posty, nie na tu konkretnu postu, kde som to posielala..

cevrik5
17. jan 2018

Ked posielas take drahe veci tak nikdy postou, su to hajzli zlodejski, ktori sa za nic nezodpovedaju. Svagrina mi tam robila a povedala, ze sa tam balicky miznu jedna radost. Mne sa za rok 2017 stratilo asi sedem balickov, sice drobnosti ale peniaze uz neuvidim a ani tie veci. Zaujimave na tom celom je, ze sa balicky nevratili ani jednemu odosielatelovi, tak kam sa podeli??! Vyparili sa same 😀 a pre mna nepochopitelne posta nie je za to nijako stihana, clovek si zaplati sluzbu, oni ju nevykonaju a nic sa nedeje... Ziadna pokuta. Dufam ze balicek ti napokon dorazil.