Skrátenie odobratia vodičského preukazu na polovicu. Vyhovejú?

kathynka
27. mar 2011

Vie mi prosim niekto povedat, aka je pravdepodobnost, ze mi vyhoveju ziadosti o skrateni trestu na polovicu? viem, ze existuje takato moznost, su ludia, co mi vravia, ze pokial som za tu prvu polovicu trestu nic nevyviedla, tak mi urcite vyhoveju...na konci novembra som spososbila havariu, teraz mi prisiel trest, ktory este nie je pravoplatny, keby som sa chcela odvolat...trest je 1 rok zakazu cinnosti (aj pokutu mam), zajtra uplynu 4 uz mesiace...neviem, ci to mam hnat na sud a poziadat tam o skratenie na polovicu (bolo by to na konci maja) alebo to risknut s tou ziadostou a dufat, ze mi vyhoveju...vodicak naozaj velmi potrebujem...v pripade tej ziadosti, pise sa aj tam nejake odovodnenie? na sud som to chcela dat aj kvoli tomu, ze mi policajt radil mimosudne sa vyrovnat, aby som mala polahcujuce okolnosti, s poskodenym sa mi to podarilo az na niekolkykrat, ale predsa, lenze to bol moj spis uz u prokuratora a on to potvrdenie odo mna odmietol, cize k sudcovi sa to dostalo bez toho...uz teraz som prisla o 300e na tom vyrovnani sa, pokutu mam 450e, a keby mal byt sud, tak este sudne trovy idu na mna + pravnik...fakt som z toho uz dost zufala a neviem, co je lepsie...poskodeny pan mal zlomenu jednu kosticku pri palci, uz je vyse 3 mesiacov uplne v poriadku, len ja mam kopec stresov ako to dopadne...poradi mi prosim niekto?

pink_lady
27. mar 2011

@kathynka asi dost zalezi od toho ako su tu havariu sposobila, ci si nedala prednost, aka velka bola skoda, ...ci si nebola napr pod vplyvom alkoholu - cisto teoreticka otazka 😉

kathynka
autor
27. mar 2011

@pink_lady pribrzdovala som pred prechodom, lebo som pustala chodcov a ked som znova pridala, vosiel mi tam dedko, vzala som ho spatnym zrkadlom...on padol a hned vzapati sa postavil, ale tym, ze je uz stary, tak si zlomil kosticku pri palci...nebol ani hospitalizovany, dostal len sadru, uz pred vianocami bol v poriadku (stalo sa to na konci novembra)...pod vplyvom alkoholu som nebola...

pink_lady
27. mar 2011

@kathynka tak ale to potom nebola tvoja vina? 😕 takychto uzasnych chodcov a aj cyklistov sa najviac bojim ze sa nieco stane

kathynka
autor
27. mar 2011

@pink_lady bola, lebo policajt vidi len to, ze to bol prechod...nic ine ich nezaujima...dedko tvrdi, ze sa pozrel a nevidel ma...bol vecer a ja som svietila svetlami...to by som sa musela fakt strasne valit, aby som sa tam zrazu zjavila...ja som ho zbadala len v zlomku sekundy, som presvedcena, ze pozeral do zeme, kedze bolo mokro, tak aby sa nesmykol na zebre, ale zial som to nemohla ubrzdit...sak aj preto som ho vzala len spatakom, inak by som ho nabrala celeho...

darina77
28. mar 2011

Kathynka, pred dvoma rokmi mužovmu kamarátovi vrátili vodičák v polovici trestu, musel zaplatit nejakú pokutu tuším, ktorú ale on nezaplatil hned ked mu zobrali vodičák až vtedy, ked mu ho mali vrátit. a to mu ho zobrali za alkohol takže si myslím že aj tebe by vrátili

ela2710
28. mar 2011

@kathynka ahoj, na sud ist netreba, moj priatel mal odklad na vodicsky kvoli tomu, ze jazdil este pred tym nez ho mal 😀 ale neporusil ziedne pravidla, ani nebol pod vplyvom alkoholu, len nemal 18 🙂 dostal rok odklad, s tym, ze sa v polke mohol odvolat, staci poslat list na krajsku policiu. 😉 Priatel sa tak odvolal a dnes uz ma vodicak 😉

superholka77
31. júl 2013

@ela2710 Ahoj chcem sa ťa opýtať presne tuto istu situaciu mal aj moj priatel že jazdil na aute bez vodickeho a mal odklad na 1rok a chce si dat na polovicu trestu aby si robil vodicky len nevie ako ma napisat na krajsku policiu tu žiadost ten list čo pisal aj tvoj priatel mohla by si mi poradiť ako to napisať? Dakujem

ultra
2. aug 2013

Pokial je pokuta zaplatena - pripadna skoda je nahradena - v case trestu si nespachala dalsi priestupok tak Dopravny inspektorat nema dovod ziadosti o skratenie trestu na 1/2 nevyhoviet nakolko to zakon umoznuje a po splneni tychto vsetkych podmienok ti ho vratia.

kris_y
26. aug 2013

Dobrý deň,
vedeli by ste mi prosím Vás niekto poslať vzor žiadosti o vrátenie vodičského preukazu po uplynutí polky trestu? Brat mal autonehodu a v priestupkovom konaní mu bol odobratý vodičák.
Ďakujem veľmi pekne.

designed
14. sep 2015

@ela2710 Najprv pises, ze jazdil skor ako mal vodicak, potom ze neporusil ziadne pravidlo. Jazdit bez vodicaku si myslim, ze je dost velke porusenie pravidiel.

ela2710
14. sep 2015

@designed toto je uz inak stary prispevok 😀 iste je to porusenie zakona, ale na druhej strane napr. teraz si robim vodicak, budem sediet za volantom prvy krat, ale moji ,,spoluziaci" uz maju uplne vsetci co to odjazdene, dokonca i dlhsie vzdialenosti... a zas mozem povedat, ze mnoho z nich je zodpovednejsich nez ,,papieroví vodici", ktorí uhanaju po cestach ako blazni, sposobuju dopravne nehody, pozivaju alkohol, ci drogy, nezastanu ani pred prechodom a je im fuk, ci bude z neho odskakovat maminka s kocikom, alebo dochodca o palicke....
Tazko hadzat vsetkych do jedneho vreca, mozno by si bol prekvapeny, ze niektorí z tych, co si vodicak robia, soferuju lepsie ako dlhorocní vodici...tu sa da hadat a chytat za slovicka dokolecka dokola

designed
15. sep 2015

Vdaka za sloh, aj ked netusim co mi vysvetlujes. Nikto sa nehada. Ja som len podotkol, ze ked nieto jazdi bez dokladov - nieje mozne o nom tvrdit, ze jazdi bez porusenia pravidiel. To je vsetko.

podolinsky
30. apr 2016

Zdravim odobrali mu vodičak za alkohol možem požiadať po 6 mesiacoch sudne da sa to lebo vodičak mi zadržalu na24 m.mohol by som dostať iny trest kvoli praci .

podolinsky
30. apr 2016

@podolinsky Niekto už požiadal neviem mam 24m.odobraty a chcel by som skusit po pol roku sudne.Nevie mi niekto poradit.

podolinsky
30. apr 2016

Vodičak

podolinsky
30. apr 2016

Neviete ako na to .Alebo kto by mi pomohol.Ďakujem

designed
30. apr 2016

Ked ti zobrali vodicak na 24m, mozes poziadat o odpustenie trestu po polovici (tj. 12m). Aj to nieje iste, ze ti ho vratia, bude to len ich dobra vola...

japinka
7. júl 2017

Ahojte babi ja sa kcem spitaja že keď som nafúkala zobrali mi vo. Tak ma poslali u psychológa čo ma tam čaká. Aké sú tam testy. Prosím vaa o radu

draik
9. júl 2017

@japinka
Najskôr posudok psychiatra na závislosť. Ak nebude zistená, potom posedenia u psychológa, potom testy a potom vrátenie VP. Nie je to nič strašné, prešlo si tým mnoho vodičov pod vplyvom. Akurát to celé nie je najlacnejšie.

japinka
11. júl 2017

@draik no máš pravdu lacne to neje u psychiatra som bola ale neviem čo ma čaká u psychológa.

ferkooo28
12. júl 2017

Prosim vas vie niekto mi poradit,vzali mi vp za alkohol bez nehody,piatok sa mam dostavit na sud akceptuju mi skratenie trestu po polovici trestu,co mak ake vybavovanie nasleduje??a kolko to vsetko asi stoji,ci budem musiet cely uplne vp robit a sediet na hodinach a mat 15jazd???

draik
12. júl 2017

@japinka
Spoločné sedenia a individuálny pohovor.

draik
12. júl 2017

@ferkooo28
Ak súd vyhovie, určí skúšobnú dobu. Pred vrátením VP je potrebné absolvovať vyšetrenie u psychiatra, následne sedenia u psychológa a urobiť testy, ak zadržanie VP trvalo menej ako dva roky (inak komplet celé preskúšanie). Celé to vyjde na niekoľko stoviek eur.

japinka
12. júl 2017

@draik díki za odpoveď.

ferkooo28
13. júl 2017

@draik
Mal som na rok zobraty teraz po siestich mesiacoch mi to skratili na polku cize.nebudem.musiet platit cely vp odznova???kolko.je.to par stoviek nevies priblizne broo

draik
13. júl 2017

@ferkooo28
Ceny nie sú pevné. Psychiater podľa regiónu aj 150e, psychológ okolo 250 e.

ferkooo28
14. júl 2017

@draik a im to jebe a to este aj testy budem platit hej haha toto je skurveny stat smejem sa to dam dalsi.liter za to

stsnislav
13. aug 2018

Neviete mi prosím niekto poslať vzor žiadosti o vrátenie vp. Po polovici trestu. Ďakujem