Skončenie pracovného pomeru a riziková PN

chudovanovamonika
26. júl 2022

Ahojte .

Som tehotná v 6tt.

Môj lekár zvažuje kvôli pár zdr problémom rizikovú PN.

Mne však v októbri končí pracovná zmluva na dobu určitú.

Viem viac ako 100% že mi ju firma nepredĺži keďže vedia že budem 3 roky na MD ...

Ako ďalej postupovať?

Na čo budem mať ako nezamestnaná nárok?

Je nutné sa po skončení prihlásiť na úrad prace aj keď budem PN a potom následne na MD ? 

Ďakujem za všetky vaše rady 🙏

Pekný deň...

veronikaszabova
26. júl 2022

@chudovanovamonika ak budes na PN na upsvar sa nehlasis.

chudovanovamonika
autor
26. júl 2022

@veronikaszabova čiže aj keď pôjdem na MD nemusím sa tam u nič hlásiť.
Ďakujem vám krásne za odpovede 🥰

alenah31
26. júl 2022

@chudovanovamonika pokiaľ budeš PN až do nástupu na MD - na ÚP sa nehlásiš. Ty už poistencom štátu ako osoba na PN si🙂 hlavne nech všetko dobre dopadne🙂

chudovanovamonika
autor
26. júl 2022

@alenah31 ďakujem krásne za odpoveď 🙏🥰 hľadala som to na nete len tam sú okolo toho také omáčky že konec 🤦🏽‍♀️ ale som rada že mi to niekto takto po lopate povie 😁 ďakujem krásne verím že náš malý zázrak bude zdraví a všetko bude v poriadku🙏🥰🙏

alenah31
26. júl 2022

@chudovanovamonika len potom nezabudni tzv. prechodky posielať - keď ti skončí v októbri PP - ty priamo na pobočku SP (ak ich už teraz neposielaš sama, u nás v práci mi ich nosia či pošlú poštou a na SP posielam ich ja).

zilka87
20. dec 2022

@chudovanovamonika dobrý deň, chcem sa vás spýtať, nasla som vašu diskusiu z leta ohľadom rizikového tehotenstva a výpovede počas PN. Na úrad ste sa teda nemuseli hlásiť, Soc. Poisťovňa za vás platila odvody ako nemocenske a podobne, ale čo zdravotna poisťovňa? K tomu sa neviem dopátrať. Ja som ešte v skusobnej dobe a idem na rizikové. A myslím ze mi daju vypovedať, na PN ostanem do nástupu na materskú len ta zdravotka ma trápi. Ďakujem vam pekne za odpoveď a dúfam ze vám všetko dobre dopadlo 🙂