Ahojte, vedel by mi niekto poradiť?
Moje auto stálo na parkovisku pred bytom no bohužiaľ mi skončila stk, ek ale PZP mám uzatvorené. Pre nešťastie narazili do môjho auta a neviem ako mám postupovať či mám nárok na náhradu/úhradu škody z poisťovni? Alebo buďe vadiť že som nemal stk, ek?
Za odpoveď ďakujem.
Poistovni to moze vadit, najdu hocico aby nemuseli platit … ale nemusi …hop alebo trop, skor bude tebe vadit ta pokuta ak ho nemas docasne odhlasene…
@paul2009 skusenost z okolia - kamarat sposobil skodu, nemal stk, ek. Poistovna skody na autach preplatila, AVSAK nasledne € vymahala od neho. Neviem, ako je to v pripade, ze si nebola vinnik.
@paul2009 to je uplne bezpredmetne, ci si na tom aute jazdilo alebo nie, pokial nebolo docasne odhlasene z evidencie vozidiel, tak je povinnost mat platnu tk+ek aj keby stalo zamknute a nepojazdne v garazi. A pokuty generuje automaticky system, takze aj den / dva po skonceni platnosti je to problem. Ale tak to uz je iny problem.
Co sa tyka poskodenia - ak mas vinnika, pojde to z jeho pzp a napr taka kooperativa sa pyta, ci ma poskodeny platnu tk+ek (cerstva skusenost), takze mozno v tom budu hladat zamienku na kratenie plnenia. Ine poistovne to myslim nepytaju. No a ak vinnika nemas, tak si to len dat opravit bud z vlastnej havarijnej poistky ak mas, z vlastneho vrecka alebo ak to nie je nic vazne, tak proste nechat tak.
@paul2009 poistovni by to vadit nemalo, ale teda pokuta za neplatnu tk+ek ti nevadi?