Sirotský dôchodok - strhnutie doplatku

oliqa
6. nov 2018

Ahoj je tu niekto kto by mi vedel poradiť?
V septembri som posielala potvrdenie o návšteve školy a teraz by som mala dosť v Novembri doplatok od Septembra až November a sirotsky by sa mal vyplácať už pravidelne od Decebra
Problém je v tom že volám a informujem sa ako to prebieha a vždy mi bolo povedané že do 15. Novembra by som mala doplatok dostať
Dnes mi bolo povedané že som brala v minulých rokoch sirotskýbdôchodok neprávom a doplatok mi strhnú + nebude mi vyplácany sirotský až niekedy vo Februári
Ode o ro že diplatok som mala dostať v sume 860€ + od decemvra po 280€
Čo mam robiť da sa to nejqko vyriešiť?

majka2211993
6. nov 2018

@oliqa ja som poberala sirotský na seba a tiež mi ho nechceli dat na koľko som pólo sirota 23 rokov a mam 25... Chceli ma obrat o peniaze ktoré patria mne!! Lenže stačí sa popozerať po googli a prídete na to ze je zákon ktorý prebija všetky ostatné ak rodič dieťaťa umrel v určitom roku tak ma na to dieťa nárok priesne vám ten rok povedať neviem to by som klamala ale skúsim nájsť tu stránku na googli a pošlem vám to treba si, dať na to pozor je viac zákonov ohľadom sirotskeho...

oliqa
autor
6. nov 2018

@majka2211993 ďakujem pekne budem rada ak mi to pošlete
Nakoľko idu Vianoce a ja som chcela za tie peniažky nakupiť deťom darčeky je to veľmi nefér od nich

majka2211993
6. nov 2018

@oliqa konkrétnu stránku som nenašla
napíšte odvolanie proti rozhodnutiu že ak ste aj pobrali nejaký príspevok ktorý vám nepatril tak ste ho pobrali lebo ony vám ho prisúdili čiže ony vám ho zasielali je to ich chyba a nie vaša nedajte sa keď aj zaplatené si poplatok za poradenstvo právnika u nás je to okolo 10€ neviem ako u vás ale ten vám s tym určite pomôže nenechajte sa okrádať o to co vám patrí...