Dobrý deň, znovu prišlo SIPO za plyn (SPP) a aj s poplatkom 1,10 eura pre Slovenskú poštu ……. Platíte plyn cez účet - ako?
Aký účet?
Aký variabilný? Počul som, že sa tam niekde majú dať 333333 ?
Ďakujem.
Platím inkasom z účtu, na pošte mi dali tlačivo, ktoré som vyplnila a odovzdala v banke, kde som podpísala súhlas s inkasom, na mail mi teraz chodí vždy 1. deň v mesiaci oznámenie, koľko si stiahnu a žiadne papieriky do schránky
Zaregistrovala som sa na eSIPO a platím cez banking, resp. kartou
@lucka_ke toto je platba Slovenskej pošte a “ona” im to pošle?
Teda keď by som chcel platiť priamo SPP, neviem na aký účet.
@anos18 to je priamo SPP?
A variabilny davate s tymi 333333 ?
skopírovala som ti to priamo zo stránky Slovenskej pošty, skús ti to poriadne prečítať a všetky odpovede tam nájdeš, alebo si daj SIPO na trvalý príkaz v banke a máš po starostiach
@lucka_ke len trvalý príkaz nechcem, pretože platím sipo raz za tri mesiace.
Však požiadaj spp o štvrťročné zálohy, ak máš sipo štvrťročne.
.
VS dávam evidenčné číslo uvedené na lístku,KS 0558 a ŠS 333333mmrr. Inak googlila som,to číslo,čo som ti uviedla je správne,ale aj to číslo,čo uviedla @ lucka_ke je tiež správne
Ja platím pošte, lebo tam mám RTVS. A to platím v Sipo lístku. Ale ak chces platiť len plyn,môžeš platiť priamo plynarnam
Inak trvalý príkaz si môžeš nastaviť aj v inej periodicite,ako mesačnej
@anos18 rozhlas už platim cez ucet, tak este keby sa plyn podaril, tak by sa usetrilo na poplatkoch poste.
Tak treba ísť do plynární a povedať,že nechceš platiť cez SIPO,ale priamo na ich účet,alebo tam zavolaj
Najlepšie by ti bolo zriadiť si inkaso. Aj ja tak platím. Máš 11 záloh, ktoré sú v rovnakej výške, tam si vieš dať trvalý príkaz, ale potom príde vyúčtovacia faktúra a to budeš musieť zadať nový príkaz na úhradu. Keď si zriadiš inkaso v SPP, stiahnu si v deň splatnosti len to čo je na faktúre. Napíš požiadavku na zakaznickalinka@spp.sk .
Ja platim cez esipo,donedavna to bolo bez poplatku,teraz za 20 centov,cez internet..zatial mi to vyhovuje,ak nezvysia poplatok..
@anos18 dakujem ti, na ten ucet konciaci 2173 teda to budem aj ja platit.
Specificky symbol 3333330821 teraz v auguste 2021.
Konstantny 0558
Variabilny symbol si dala podla sipo listku?
Najdi si na internete spp..kontaktuj ich,ze chces platit priamo im..vypytaju si od teba udaje ako odberne cislo a poslu ti cislo uctu ariabilny symbol... skutocne jednoducho,robila fom to pred dvomj mesiacmi.Setrim.vyhla som sa Sipu..a poste
Áno,variabilný symbol je evidenčné číslo zo SIPO lístka,KS 0558 a za august špecifický symbol 3333330821.
@anos18 super.
Dufam ze bude vsetko okej.
PS: tebe uz ani sipo plynové nechodi? Alebo chodi a platis uctom?
Chodí mi každý mesiac zelený lístok,aké ten si platím takto sama cez účet
@anos18 super.
V spp som poziadala o zmenu, vyplnila tlacivo, ktore poslali a odvteddy platim z banky.
O co tebe ide? Platit sipo s uctu? Alebo platit za plyn priamo na ucet plynarnamChapem,ze to druhe...ale odpovedas super na prvu moznost.???
@malva123 mne nevadi, ze bude chodit listok. Aspon vtedy viem, ze kolko zaplatit. Cez ucet.
Ako môžem zaplatiť SIPO jednorázovo z účtu v banke?
V prípade ak chcete uhradiť SIPO doklad jednorazovým príkazom na účet Slovenskej pošty použite nasledovné platobné symboly:
• číslo účtu prijímateľa v tvare IBAN: SK95 0200 0020 1400 0010 4512
• variabilný symbol: evidenčné číslo platiteľa, ktoré je uvedené na platobnom doklade SIPO
• konštantný symbol: 0558
• špecifický symbol: 333333mmrr, kde 333333 je konštanta, mm je aktuálny mesiac a rr je aktuálny rok (uvedený na platobnom doklade SIPO).
Napríklad, ak chcete uhradiť doklad za obdobie marec 2021, do špecifického symbolu zadáte 3333330321