Semafor a cesta do práce v lepšom okrese

4. feb 2021

Asi som úplne blbá..ale vidím SR cela v čiernom. Ok..ale cítam ďalej, že test netreba v svetlejsich okresoch. Tie sú vypísané. Tak teda v pondelok, keď som v lepšom okrese, treba test, či nie..akože🙈sorry ak niekoho otázka vytočí.

https://www.tvnoviny.sk/koronavirus/2019734_cov...

bavlnka92
4. feb 2021

v "svetlom" okrese ak nepracuješ v službách tak test podľa nich nepotrebuješ.

elenka74
4. feb 2021

@bavlnka92 My sme tiež ružový okres, nepracujem v službách, čiže do práce test nepotrebujem, a napr. na nákup? Dúfam, že ani tam ho nebudem potrebovať. Človek sa v tom úplne stráca.

bavlnka92
4. feb 2021

ja som v tom 4.okrese - čiernom. ale keďže pracujem tak test mať musím. inak do potravín netreba mať ale ak je to obchod ako napr. Tesco tak už treba. na poštu tiež. dôchodci mať nemusia ale ak chcú dôchodok (väčšinou vyplácaný na pošte), test potrebujú. celé je to padnuté na hlavu.

elenka74
4. feb 2021

@bavlnka92 nech idú do kelu, aj tak sa tomu testu normálne fungujúci človek nevyhne 😠

autor
4. feb 2021

Ako to všetko chápem. Len som teda ostala prekvapená, že mapa je zase celá čierna. Včera bola ešte farebná...že teda v pondelok, v okrese Čadca test do práce nie je treba

autor
4. feb 2021

No a práve nám tu miestne info Kysuce oznamujú, že je potrebný test od pondelka do práce...ja akože neviem....

katren
4. feb 2021

Ale vsade aj pisu, ze od pondelku 8.2 zacina platit Covid semafor a bude cele Slovensko automaticky v ciernej zone, tak neviem, co riesite.....
https://domov.sme.sk/c/22584438/covid-automat.h...

katren
4. feb 2021

ziadny ruzovy ci cerveny okres....vsetci zaciname na ciernej....

unicornlady
4. feb 2021

Akože on tam ukazoval včera Krajčí najprv celé čierne SK a potom farebné. Ale to bolo, že podľa covid automatu je celé SK čierne. A potom druhá mapa bola, že niektoré okresy sú na tom horšie a niektoré lepšie(červené, ružové..), ale to bolo len porovnanie jednotlivých okresov. Tiež ma to trochu zmiatlo.

Ale platí, že podľa covid automatu je všetko čierne. A o 2 týždne, keď sa bude uvoľňovať, tak ukázal mapku, že ktoré okresy sú lepšie a majú bližšie k tomu, aby sa tam skôr niečo uvoľnilo po prehodnotení.

unicornlady
4. feb 2021

Takže nateraz platí, že od pondelka sa v každom okrese vyžaduje nový test.

autor
4. feb 2021

@unicornlady tak som pochopila aj ja, ale musím uznať, že má článok zmiatol. Že vlastne na co to riešia, že bez testu, keď u nás o dva týždne bude zase iné nariadenie

unicornlady
4. feb 2021

Pozerám tam nižšie tú diskusiu a vidím, že ozaj to ľudia nepochopili. Ale to pre to, že to tam tak blbo potom rozpísali. Ešte aby ľudia to testovanie aj stihli cez víkend, aby mohli v pondelok mať test. Keď sú mnohí v omyle, že ho vlastne mať nemusia.

volterra
4. feb 2021

Od pondelka na cestu do kazdej prace potrebujete test len v ciernych okresoch( su v tom zozname ), v ostatnych okresoch ho potrebujete na cestu do prace len ak pracujete v obchode a v sluzbach.

autor
4. feb 2021

@volterra no a v Tom sa rozchádzajú názory. Teda každý to nejako inak pochopil. Niekto, že od pondelka všetko čierne a niekto, že sa ide aj podľa zoznamu.... takže kde je pravda...

volterra
4. feb 2021

Citujem: "Dôležité je pripomenúť, že automat má dve úrovne - národnú a regionálnu. V národnej úrovni sa na Slovensko pozeráme ako na celok a v regionálnej prihliadame individuálne na každý okres." koniec cit. Cesta do prace je na regionalnej urovni - farba okresu.

autor
4. feb 2021

@volterra ďakujem

katren
4. feb 2021

@volterra aj ja citujem: "Uvoľňovanie a sprísňovanie opatrení sa začne riadiť covidovým automatom. Od pondelka 8. februára bude celé Slovensko v čiernej fáze čo znamená IV. stupeň varovania"
az potom dalsi tyzden sa bude SK farebne rozdelovat podla okresov 😉

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22584438/covid-automat.h...