Schválili vám platené podporné obdobie po roku PN?

srdiecko12345
8. nov 2022

Prosím vás schválili niekomu platené podporné obdobie po roku PN ?

alenah31
8. nov 2022

@srdiecko12345 a pozrela si si podmienky? Kto ich splnil samozrejme, že schválili. Hlavnou podmienkou je, aby liečba, operácia či rehabilitácia, ktorá ti bola nariadená počas štandardného podporného obdobia bola odložená kvôli kovidu čím si nemala možnosť svoj zdravotný stav zlepšiť v riadnom období. K žiadosti o predlženie sa prikladá aj správa od špecialistu kde ti toto potvrdí, že vzhľadom na kovid sa napr. u nich neoperovalo, nerehabilitovalo....atď a odošleš to na SP kde sa tvoja žiadosť individuálne posúdi. Zároveň nesmieš mať v tom období žiadny iný príjem. Napr. sesternica mala odloženú operáciu v r. 2020 - 2x kvôli zhoršenej situácii kovidu - no je zároveň poberateľka čiastočného ID - žiadosť o predĺženie podporného obdobia jej zamietli. Kolegyňa po autohavárii - 1x operovaná ako urgent, druhá operácia odložená, následne odložená rehabilitácia - jej žiadosť schválili - 5 mesiacov poberala nemocenské, za tých 5 mesiacov ešte 3x dokladala správu od Dr., že zdr. stav stále nevyhovuje, na 4x už už mala na základe správy od Dr. vyplácanie pozastavené.

srdiecko12345
autor
8. nov 2022

@alenah31 Ja mám odloženú operáciu nie kôli kovidu ale z dôvodu zlých výsledkov predoperačných. Takže tam asi neplatí, či? Do roka nie je šanca.

alenah31
8. nov 2022

@srdiecko12345 Je to uvedené priamo na stránke SP:
"dôvodom na jej trvanie po uplynutí podporného obdobia je sťažený prístup k poskytovanej zdravotnej starostlivosti v súvislosti s krízovou situáciou."
Vo Vašom prípade je možné podať žiadosť o posúdenie Vášho zdr. stavu a priznanie ID - obráťte sa na svojho ošetrujúceho lekára.

srdiecko12345
autor
8. nov 2022

@alenah31 Vďaka.