Ahojte , som na pn od 5.2.2024 . Dnes mi prišiel zo socialky mail že zatiaľ o nároku o nemocenské nebolo rozhodnuté . Sociálna poisťovňa má na to 60 dní. Prišla niektorej z Vás vyplatená pn až po tých 60 dňoch ? Lebo ja som sa s tým ešte nestretla. Vždy som mala pn vyplatenú na ďalší mesiac.
@vendy23 ahoj, ja som na PN od 4.januara, a doposial mi taktiez PN neprisla. Lehota na vybavenie PNky je ako ti pisali 60 dni, ale v pripade, ze kontroluju zamestnavatela (ak sa im nieco nepozdava) predlzia to este o dalsich 60 dni. Cize jednu PNku su schopni riesit 4 mesiace a plat si ucty z coho chces. Mozno to ale nieje tvoj pripad, a stihnu ti to vybavit v tej prvej lehote. Drzim palce 🙂
Ja mam PN od 16.9 a od 26.9 mi ju ma platit soc poistovna. Aj mi prisiel list, ze mi PN schvaluju aj suma na den. Ja mam problem s krcnou chrbticou a behla som po ortopedoch na silnych liekoch. Volala som dnes do SP ze mi nedosli peniaze za september (5dni); ked som mala covid prisiel mi aj 1den. Pani nevedela preco a prepojila ma na druhu pani ktora ma na starosti presne mna. Ona mi povedala, ze som nebola u svojej obvodacky ktora mi ePN posielala. Ale moja obvodacka mi povedala ze mam prist az ked budem mat vsetko za sebou a ja som este uprostred rhb a prislo mi rozumne tam nechodit kedze som nechcela ochoriet v cakarni. Stalo sa vam dakomu uz cosi podobne?
@diaamax ahoj, nerozumiem, ked pises ze mas PN od 16.9 tak preco by si mala ist k obvodacke aby ti vypisala ePN. Ked ju mas tak ju nejaky lekar ako ePN predsa musel poslat. Alebo si mala ist k obvodacke na kontrolu?
@diaamax zjavne si mala planovanu kontrolu a neprisla si urob si pristup do elektronickeho uctu poistenca a tam uvidis info
ale v prvom rade chod k svojej lekarke to tak nefunguje ze budes mesiac dva bez kontroly a pojde ti PN
@patricia444 ja tiez nerozumiem. Ako mne tu ePN pisala obvodacka lebo som tam isla so silnymi bolestami a zavratmi. 2tyzdne som bola na liekoch ale bolesti nepovolili, tak ma odoslala k ortopedovi. Ten mi ma posla ma rtg a ct a dal rehabilitacie tak som jej iba zavolala ze zacinam rehabilitovat, ale kedze u nas vsetko trva termin som dostala az za 2tyzdne. Ona ze nech pridem az ked budem mat po rhb a prislo mi to ako rozumy napad kedze som sa v cakarni nechcela nakazit. Ked mi neprisli peniaze a volala som do SP a pani v sp mi povedala ze som posledny x bola na kontrole 30.9 ale ja chodila po ortopedoch, rtg ct atd len teda u obvodacky som nebola.
@mamina7070 ako sa to robi?
@vendy23 v 2022 po operácii im to trvalo tak dlhšie. Možno toho majú veľa.
ak mas aktivovany eID vies online alebo zbehni na pobocku Soc poist
@diaamax tak si zrejme mala ist na kontrolu k nej, a tam by ti PNku predlzila. Takto ti proste skoncila. Pnka sa neda vystavit spätne tak neviem preco ti kazala prist neskor.
@patricia444 ibaze mne stale trva mne sama ta pani v SP vravela ze mi pn trva ze je “otvorena”
@diaamax ahaa, tak to je potom ok bud zajdi k obvodnej nech to tam posle alebo sa este skus opytat tej pani co presne mas urobit aby to bolo v poriadku 🙂
@vendy23 no zrejme zamestnávateľ neposlal výkazy za predch.mesiac....