Schválenie PN

vendy23
14. mar 2024

Ahojte , som na pn od 5.2.2024 . Dnes mi prišiel zo socialky mail že zatiaľ o nároku o nemocenské nebolo rozhodnuté . Sociálna poisťovňa má na to 60 dní. Prišla niektorej z Vás vyplatená pn až po tých 60 dňoch ? Lebo ja som sa s tým ešte nestretla. Vždy som mala pn vyplatenú na ďalší mesiac.

mogaa
14. mar 2024

@vendy23 no zrejme zamestnávateľ neposlal výkazy za predch.mesiac....

vendy23
autor
14. mar 2024

@mogaa no ono je to tá vec že sa ma ani môj gynekológ pri vypisovaní pnky nepýtal na zamestnávateľa. To som sa čudovala. Keď som tam bola naposledy povedal že mi pn predlžuje takže ja neviem.

patricia444
23. mar 2024

@vendy23 ahoj, ja som na PN od 4.januara, a doposial mi taktiez PN neprisla. Lehota na vybavenie PNky je ako ti pisali 60 dni, ale v pripade, ze kontroluju zamestnavatela (ak sa im nieco nepozdava) predlzia to este o dalsich 60 dni. Cize jednu PNku su schopni riesit 4 mesiace a plat si ucty z coho chces. Mozno to ale nieje tvoj pripad, a stihnu ti to vybavit v tej prvej lehote. Drzim palce 🙂

diaamax
29. okt 2024

Ja mam PN od 16.9 a od 26.9 mi ju ma platit soc poistovna. Aj mi prisiel list, ze mi PN schvaluju aj suma na den. Ja mam problem s krcnou chrbticou a behla som po ortopedoch na silnych liekoch. Volala som dnes do SP ze mi nedosli peniaze za september (5dni); ked som mala covid prisiel mi aj 1den. Pani nevedela preco a prepojila ma na druhu pani ktora ma na starosti presne mna. Ona mi povedala, ze som nebola u svojej obvodacky ktora mi ePN posielala. Ale moja obvodacka mi povedala ze mam prist az ked budem mat vsetko za sebou a ja som este uprostred rhb a prislo mi rozumne tam nechodit kedze som nechcela ochoriet v cakarni. Stalo sa vam dakomu uz cosi podobne?

patricia444
29. okt 2024

@diaamax ahoj, nerozumiem, ked pises ze mas PN od 16.9 tak preco by si mala ist k obvodacke aby ti vypisala ePN. Ked ju mas tak ju nejaky lekar ako ePN predsa musel poslat. Alebo si mala ist k obvodacke na kontrolu?

mamina7070
29. okt 2024

@diaamax zjavne si mala planovanu kontrolu a neprisla si urob si pristup do elektronickeho uctu poistenca a tam uvidis info
ale v prvom rade chod k svojej lekarke to tak nefunguje ze budes mesiac dva bez kontroly a pojde ti PN

diaamax
29. okt 2024

@patricia444 ja tiez nerozumiem. Ako mne tu ePN pisala obvodacka lebo som tam isla so silnymi bolestami a zavratmi. 2tyzdne som bola na liekoch ale bolesti nepovolili, tak ma odoslala k ortopedovi. Ten mi ma posla ma rtg a ct a dal rehabilitacie tak som jej iba zavolala ze zacinam rehabilitovat, ale kedze u nas vsetko trva termin som dostala az za 2tyzdne. Ona ze nech pridem az ked budem mat po rhb a prislo mi to ako rozumy napad kedze som sa v cakarni nechcela nakazit. Ked mi neprisli peniaze a volala som do SP a pani v sp mi povedala ze som posledny x bola na kontrole 30.9 ale ja chodila po ortopedoch, rtg ct atd len teda u obvodacky som nebola.

diaamax
29. okt 2024

@mamina7070 ako sa to robi?

michaela329
29. okt 2024

@vendy23 v 2022 po operácii im to trvalo tak dlhšie. Možno toho majú veľa.

jvasenka
29. okt 2024

@diaamax obvodný lekár stále musí dať kontrolu o mesiac, hoci máš stav bezo zmeny. mne napr niekedy stačilo iba zavolat že sa nič nezmenilo a dostala som termín o ďalší mesiac. ale proste ta kontrola mesačná tam byť musí

mamina7070
29. okt 2024

ak mas aktivovany eID vies online alebo zbehni na pobocku Soc poist

patricia444
29. okt 2024

@diaamax tak si zrejme mala ist na kontrolu k nej, a tam by ti PNku predlzila. Takto ti proste skoncila. Pnka sa neda vystavit spätne tak neviem preco ti kazala prist neskor.

diaamax
29. okt 2024

@patricia444 ibaze mne stale trva mne sama ta pani v SP vravela ze mi pn trva ze je “otvorena”

lilinka88
29. okt 2024

@diaamax tak treba zavolať dr,nech ti dá ďalší termín kontroly, zrejme ti ho do systému nezapísala

patricia444
29. okt 2024

@diaamax ahaa, tak to je potom ok bud zajdi k obvodnej nech to tam posle alebo sa este skus opytat tej pani co presne mas urobit aby to bolo v poriadku 🙂