Schválené prídavky z Rakúska

sovicka333
10. apr 2018

Ahojte mamicky co poberate pridavky a dieta v rakusku. Chcem sa spytat schvalili nam pridavky a su schvalene do oktobra 2018. Co treba potom aby boli dalej vyplacane? treba nejake tlacivo alebo co sa robi dalej?dakujem

izabela7
10. apr 2018

Pride papierbz FA co treba predlozit.

sweetlip
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bosorkabb
10. apr 2018

@sovicka333 to príde papier ( aktualizácia údajov) a vy to vypisete a pošlete. Niekedy to trvá 1-2 mesiace kym zase nabehnú prídavky.

izabela7
10. apr 2018

@bosorkabb teraz to trva aj 6 mesiacov.

bosorkabb
10. apr 2018

@izabela7 ja som riešila v decembri a prišli v marci. Minulý rok vo februári.

izabela7
10. apr 2018

@bosorkabb podane v septembri a vyplatene vo februari aj to az po staznosti na ministerstve u ombudsmana. Maju cas s ausländermi. Lehota je 6 mesiacov.

bosorkabb
10. apr 2018

@izabela7 prídavky prvé schválenie alebo predĺženie. Ja som toľko nikdy nečakala. A to som na dcéru žiadala minulý rok prvý krát (na syna mam dlhšie) a do 4 mesiacov schválené. Takže ja som problém nemala.

izabela7
10. apr 2018

@bosorkabb schvalenie bolo do 30 dni. Predlzovanie sa cim dalej viac natahuje.

bosorkabb
10. apr 2018

@izabela7 ono je to asi individuálne.

sovicka333
autor
13. apr 2018

@bosorkabb
@izabela7
dakujem velmi pekne 😉

masenkamedvedova
27. jún 2019

Vysvetlite mi prosím prečo sa schvaľujú do určitej doby? To nie je automatické dovtedy dokým robím v zahranici a robia to tak každému že do tej a tej doby dostanete a potom zas nanovo žiadať predĺženie? My riešime Nemecko a to aj oni budu mat lehoty dokedy vyplácajú? Ďakujem 😴

dedda
3. sep 2019

My sme išli cez agentúru, nečakali sme vôbec, hneď to riešili, no stalo to cca 60 eur