Ahojte, mozno mi tu bude vediet niekto poradit. Brat ma schyzofreniu, nie je schopny pracovat a od doktora (psychiatra, ktoreho pravidelne navstevuje) ma na papieri odporucanie na plnu invaliditu. Avsak na posudku zo socialnej poistovne mu plny invalidny nechcu uznat iba 60 %. Neviete ake su moznosti co mozme robit aby to prehodnotili? Dakujem.
tak sa odvolaj ..je to vazna, nevyliecitelna choroba .. liekmi sa len potlacaju priznaky, ale neliecia ich, a s takou diagnozou sa ozaj neda pracovat normalne medzi ludmi.. patri mu cely dochodok, so vsetkym.co k tomu patri
no on naozaj nie je schopny pracovat, kto pozna tuto chorobu, vie. mal pracu pred par rokmi z kazdej bol po case prepusteny plus 2x hospitalizovany...potrebujeme na odvolanie od lekara papier o zhorseni stavu na podanie odvolania? lebo stav je stabilny ako predtym ked sme ziadali prvy krat. pre brata je stresujuce uz len byt na tom hodnoteni zo socialky.
@mogaa cely dochodol je od 75%, nie od 100
Plný invalidný je na 71%
Nezávidím sám schizofréniu, ale mňa posudzujú nad 70%, lebo okrem svojej choroby nie som veľmi šikovný a nevidia žiadnu perspektívu uplatnenia. Nie som schopný pracovať ani manuálne, lebo nemám šikovné ruky. Mám aj parkinsonov syndróm. Skúsili ste vyhľadať aj psychológa? Ten by mohol tiež urobiť nejaké testy a tak. Ja si dávam vždy pred komisiou si robiť aj psychologický posudok a vďaka nálezom som mal to už 2x nad 70%... Druhýkrát som bol posudzovaný v neprítomnosti...
Môže požiadať o prehodnotenie žiadosti o ID. Ale toto nie je diagnóza, kde musí byť výlučne plná invalidita. Že jeho lekár odporúča plnú invaliditu je irelevantné.