Ahojte, už vyše roka nežijem s manželom v spoločnej domácnosti. S malou žijeme len z môjho rodičovského príspevku a čo jej muž dáva výživné, máme nárok nejaký príspevok? Toto nám nestačí. Ďakujeme 😉
mozes poziadat o vyzivne na manzelku
Existuje súbor príspevkov v hmotnej núdzi a k na ne sa nabaľujúce ďalšie (na bývanie, na zdravotnú starostlivosť..) Ale keďže máš rodičovský príspevok a výživné, nárok na hmotnú núdzu spĺňať nebudeš.
Človek sa má živiť najmä vlastnou prácou a až potom a iba doplnkovo využívať zdroje štátnych sociálnych dávok. Jasné, že štát ťa nebude živiť tak, aby ti to "stačilo".
o príspevky môžeš žiadať na úrade práce v mieste svojho bydliska, príspevok na bývanie,..
pokiaľ poberáš rodičovský príspevok + dostávaš výživné na malú tak ti nárok na hmotnú núdzu a tým pádom ani nárok na príspevok na bývanie nevzniká. Jedine môžeš ešte žiadať od manžela výživné na seba
Ako tu uz bolo pisane,hmotnu nudzu ti nedaju,lebo tam mas to vyzivne a to sa povazuje za tvoj prijem.a myslim ze sa na to prihliada aj pri prispevku na byvanie,no nato sa urcite opytaj. Poziadaj to vyzivne na nerozvedeneho manzela,poradia ti na socialke alebo v Centre pravnej pomoci
Keď manžel odišiel a mam dve deti 4rocne a toj ročne, vzajomna dohoda zatiaľ na 300eur na obe deti mám právo si pýtať ešte od neho daňový bonus na deti co dostáva aby som zaplatila bývanie, účty, škôlku a ja som ešte na rodičovskom príspevku.
rodinne pridavky a mozno aj nieco na byvanie by vam patrilo,..len treba ist na UPSVAR a tam sa popytat,...