Idem sa poradiť . Volala som políciu na susedov o 3:00 ráno , nakoľko sa permanentne hádajú , bijú a buchotaju ako cez deň tak i v noci . Lenže keď prisla policia tak stíchli a neotvorili ani dvere (iste videli auto z okna) po roku som sa odhodlala volať políciu , lebo už to nedávam . 3 krát som ich bola upozorniť po rušnej noci ráno , že už nevladzem toto počúvať , a nevieme spať . Bojím sa ich aj trošku . Ako to riešiť do budúcna ? Čo ak ešte raz zavolám políciu a zasa stíchnu a neotvoria dvere ako tentokrát ? Nebudem v policajnom hľadáčiku ja ?
@msnesquik strašné ako niektorí ľudia takto kašlú na ostatných v noci … aj keď je nočný kľud v bytovkách . Byt je ich , prisťahovali sa len nedávno a predpokladám že nemajú v pláne odísť . Takže vlastne , keď zavolám políciu znova , a znova sa to nepreukáže , tak sa nič nedeje ?
Ak je ten hluk taký, že nemôžete spať asi by som ho u seba doma nahrala a spojila sa s ďalšími susedmi, ktorí by hluk v danom byte potvrdili. Potom volala políciu.
Odstahuj sa. Pokial to majitel nebude riesit, nemas sancu proti ozranom, ktori sa este aj otlkaju.
Podla mna chyba policie, ze sa odisli. Ak maju hlasenie, su povinni to preverit a mali ich prinutit otvorit. To je nepredstavitelne
Skusila by som toto: Zavolat na policiu, opisat situaciu, nech ti odporucia ako postupovat nabuduce
Kazdy bytovny dom ma spolocenstvo vlastnikov, kontaktovat predsedu spolocenstva (u nas to je sused nad nami)
Nemas preco byt v policajnom hladaciku
Ale keď robia taky hluk, musia rušiť aj ostatných susedov, tým to nevadí? Véd snáď keď prišli policajti, ste ich mali čakať všetci, ktorí sú rušení vonku a riešiť. Keď si schovaná doma za závesom a cusis, nevyriešis nič.
Toto zaziva vela ludi v bytovkach, u nas nevedia stavat zvukovo izolovane podlazia, bohuzial pocut hlavne v noci tv, rozhovor,sprchu, splachnutie…..je to velmi neprijemne a neda sa s tym nic robit, nemozes volat policajtov, ze niekto sa v noci nahlas sexuje…..
Nahraj na video? Spytaj sa susedov okolo?
@maciatkolulu vadí to sj ostatným susedom , ale nikto to nerieši, lebo nechce mať nikto s nimi opletačky . Každý o nich rozpráva , no nikto nerieši . Domovník mi povedal už dávno, aby som volala keď niečo .
Sťažnosť keď podám , tak na obecný úrad ? Nedá sa anonymne asi , nie ? Nielenže pijú, oni aj drogujú iste . Raz keď som tam išla ráno , po rušnej noci , tak mi otvorili dvere a vnútri 10 ľudí , a on ležal na posteli celý krvavý , hlava všetko , lebo že chcel niekomu podpáliť dom . Takže preto sa bojím
Chyba bola ich vobec o nieco prosit. Teraz vedia odkial vietor fuka. Neostava ti nic ine len volat policiu. Nemaj obavu, je to ich bezna napln.
V Obcan za dverami bola nedavno o tomto reportaz, zial nedalo sa so susedmi pohnut, viacero ludi sa tam vyjadrilo, ze zial v slovenskom neviem presne com, nie je presne definovany pojem NOCNY KLUD, ze od kolko decibelov atd.... takze policia max moze upozornit alebo dat pokutu za to, ze nereaguju opakovane na vyzvu otvorenia bytu
@isis234 s vlastnej nehnuteľnosti a delozovat? No dobre...
Nuž ja som mala taky problém v starom byte, že stará svine odvedla každý jeden deň od šiestej púšťal na plné pecky rádio, rádiobudik, ktorý mu rovno do ucha oznámil "časový signál oznámil 6hodin, nuž a nemohla som nič. Správala som v obývačke cez víkend.
@maciatkolulu aj keď má svoj byt, musí rešpektovať nočný kľud.
@isis234 jasne, ze musí rešpektovať nočný kľud, ale ešte som reálne nepočula žeby niekoho delozovali z jeho 200000nehnuzelnosti,lebo rušil nočný kľud. Akože konkurz🤣. Delozovat sa môže dobrovoľne postihnutý, to je väčšinou jednoduchšia verzia.
Deolozovat jedine, ze by bol v byte neopravnene....to bol nas pripad, zistilo sa, ze byt patri mestu...
Ak pises, ze su tam tam drogy....neda sa to dako takto riesit?
@mircalla povedz mi ako prinutia otvorit majutela nehnutelnosti svoju nehnutelnost-prestuduj si svoje prava a povinnosti ako majitela
Oni prisli bolo ticho-nikto neotvaral nehrozli bezprostredne pachanie trest.cinnosti a nikto nikoho neohrozoval ako mali tych majitelov prinutit otvorit? Hypoteticky to mohlo ist od niekoho ineho a oni by spali-tebe by sa pacilo ak by ta v noci policajti prinutili otvorit na zaklade coho-ved je vsade ticho?
Ono bohužiaľ susedské práva nie sú vôbec podchytené riadne, je na to formulka, že sused nesmie obťažovať druhého hlukom atd, ale ak obťažuje, možnosti ako to riešiť nie sú skoro žiadne. Polícia len upozorní, úrad dá maximálne pár eurovú pokutu, súd je na dlhé roky a dovtedy sa situácia možno vyrieši aj odsťahovaním ich alebo Vás. A polícia nemôže nasilu vstúpiť do obydlia, to potom napríklad sused zavolá anonymne že v byte varím drogy, prídu, nebudem ani doma, tak neotvorím a môžu mi vyvaliť dvere? Ak im neotvorili čo mali robiť?
@mondolina Cize akoze kazdy podnet, co bol podany, ked neotvaraju dvere a aktualne je ticho, tak policia automaticky dalej neriesi? Ten podnet podany bol, hadam nevolala policiu, ze si to vymyslela. Takisto moze mlatit muz manzelku a deti, zavola ich samotna manzelka alebo susedia, je tam krik a plac ked pridu, uz ich nemlati a je ticho, takze dovidenia, ideme domov ved sa nic nedeje? Zaujimave....
@mondolina Pokial jej muz nepovie, ze neopovaz otvorit a boji ho..... pisala som aj o variante, ze volaju susedia....Ty si to velmi zaujimavo predstavujes....Takze ok je ticho, podme domov. Pricom sama pisala, ze je pocut, ze sa tam mlatia, takze by som to mozno neriesila cez rusenie kludu ale skor podozrenie na nasilie...
Netusila som, ze sa aktualne nic nedeje sa policia mat rovno otocit a serie na to, staci len neotvorit
Cize si naopak myslim, ze policia ak dostane podnet, ma ho preverit a urobit pre to maximum, nakolko medzitym uz moze byt v byte aj mrtvola (zobrala som teraz extrem), ale nesuhlasim s tym, co si napisala, ze staci ze je ticho
Toto neplati, ak ma hlasnu hudbu, ale oni revu a mlatia sa, takze dost zavisi, co im povedala
Toto je tak zle u nás riešiť. Áno to, že sused nesmie obťažovať hlukom, prachom atď. Tak papier veľa znesie ale realita je úplne iná. Áno podať sťažnosť na obecný úrad a tam záleží akého mate starostu. Pokiaľ je taky ako u nás, že kašle na všetko, tak to ani nemusíš podávať. A také rady ako tu niekto napísal, že sa máš odsťahovať. No by som tej dotyčnej predala ten byt, kde je takto hluk a krik, či by aj potom povedala od sťahuj sa. My tu riešime tiež jedného deb... la čo neustále pravidelne robí taky hluk, že sa na svojom dvore nepočujete vzájomne so svojou rodinou. Robí tak denne a niekoľko hodín. Už bola spisana sťažnosť susedov, na úrad sa nedostavil, tak to pre starostu skončilo. Potom podanie na polícii, i#lo to na okresný úrad, tam to zastavili lebo z obecného úradu im poslali papier, že oni nezaznamenali hlučnosť. Podotýkam, že nikdy, nikto tu ani jeden jediný raz nebol aj napriek telefonátom, emailom. Na okresnom úrade mi povedali, že sa máme odsťahovať. No ale to by sa muselo odsťahovať minimálne 10 rodín. A ďalšia rada na úrade, mame mu dat po hube. A takúto radu, že dotyčného máme zmlátiť sme dostali naposledy aj na polícii. Takže takto sa u nás riešia problémy.
V policajnom hladaciku urcite nebudes, ale mam skusenost, ze s takymi ludmi nie je dohoda...my sme mali tak pod nami podnajomnikov, absolutne nechapem, ze im to prenajali, potetovani, vystrihani, od pohladu individua...kazdy vikend party, po nahlaseni majitelovi mu tvrdili, ze to nie oni pustaju hudbu 😂😂🤦 ked mi to majitel napisal, tak som nechapala...nastastie sa odstahovali, stale som majitela otravovala 😂
Ak su tam v podnajme, pphovor si s majitelom, ak je to ich byt, tak nezmozes skoro nic