Rozhodnutie z úradu práce pre zdravotnú poisťovňu

kikuskkka
5. apr 2018

Ahojte baby, minulý týždeň v stredu som si prevzala rozhodnutie z úradu práce o zaradení do evidencie. Sociálku som si vybavila hneď v ten deň, zdravotnú mám však na opačnom konci mesta, t.j. cca 4-5km pešo. Dokedy im to tam treba doručiť, resp. nestačí to tam poslať poštou? Ďakujem 🙂

janci05
5. apr 2018

Oznamovacia povinnosť by mala byť do 8 dní. Tu je o tom čoto popísané, malo by sa dať aj elektronicky, emailom. Ja som si to radšej vybavila hneď v ten deň nech to mám z krku, ale ty to máš dosť odruky a ešte boli aj sviatky.
https://www.dovera.sk/poistenec/povinnosti-pois...

janci05
5. apr 2018

Ale na druhej strane je tam napísané, že oznamovaci povinnosť nemá uchádzač o zamestnanie. Tak ja neviem, mňa tam zakaždým z úradu poslali, tak som išla osobne a možno som nakoniec ani nemusela.

kikuskkka
autor
5. apr 2018

@janci05 dovolať sa tam neviem, na mail zatiaľ neodpovedali... Všetko funguje ako má 😁😁😁

kikuskkka
autor
5. apr 2018

Taaaak som sa dovolala - podávam info aj pre ostatných 🙂
Do 8 dní je oznamovacia povinnosť, čiže im stačí zavolať. ÚP im do 2 mesiacov elektronicky doručí oznámenie a my tam osobne teda ani nemusíme chodiť, ale v prípade, ak veľmi chceme, dá sa to poslať poštou na adresu 🙂

katarinamarkova
6. apr 2018

@kikuskkka ja som normálne poslala do mailu scan rozhodnutia. stačilo.