Rozhodnutie o invalidnom dôchodku

dadka09
25. mar 2023

Dobrý deň,chcem sa spýtať či naozaj rozhodnutie zo sociálnej poisťovne o invalidnom dôchodku príde až po 60 dňoch?a až potom peniaze😔má niekto skúsenosť že prišlo aj skorej?
7.3 som mala komisiu a schválili mi...
Ďakujem za odpovede 😉

viestta
25. mar 2023

niekedy pridu skor peniaze ako rozhodnutie, ale maju na to 60 dni, ak nepotrebuju nic doplnit, tak dovtedy pride, nepocitaj s tym, ze by doslo este v marci, mozno ani v aprili to nestihne

dadka09
autor
25. mar 2023

@viestta ďakujem

zuzap33
25. mar 2023

@dadka09 mne dosli po 9 mesiacoch od schvalenia.... po 3 mes prisla smiesna zaloha. V Bratislave sa s tym velmi neponahlaju

kaktusik007
25. mar 2023

@dadka09 mne na 60 ty den prisiel papier ze nestihli rozhodnut a ze sa lehota predlzuje o 90 dni.... schvalili preddavkovy dochodok, fakt drobne.... ale potom to uz v ramci tejto novej lehoty stihli ;)

jazminn
25. mar 2023

Ja zas som mala posudzovanie po dvoch rokoch, a dostala som len taký zdrap papiera bez pečiatky, kde bolo napísané, že som zostala nadalej ako bolo a bude mi vyplácaná rovnaka suma nadalej a zapis niejaky z posudkovej komisie a kedy znovu, či o 2 alebo 4 roky nič mi neprišlo a prešlo viac ako mesiac....

kacenocka2
25. mar 2023

@jazminn po dvoch rokoch ked si sla na posud.,ake stare platne spravy od lekára žiadali?

jazminn
25. mar 2023

žiadali všetky správy za dva roky, od posledného posudzovania...

kacenocka2
25. mar 2023

@jazminn 😯vravel mi niekto že posledný polrok..tak to už asi nieje realne

jazminn
26. mar 2023

@kacenocka2 isto nie, správy majú byť za obdobie od posledného posudzovania...

jazminn
26. mar 2023

@kacenocka2 ale to môže byť že za posledný polrok, aby toho nemali veľa, načo čítať všetko za dva roky, stačí ak dáte aktuálne za posledný polrok...

sniperdrop
26. mar 2023

Zdravim chcel by som sa opýtať žiadosť o invalidný dôchodok som si podal v septembri 2022 v januári 2023 má posúdili na 25% čakal som na rozhodnutie podal som odvolanie a schválili mi ID na 45% v marci otázka znie dostanem peniaze od podania žiadosti? Čiže od septembra či ako to mám teraz chápať ďakujem za odpoveď....a keď sa niekto vyzná koľko môžem dostať ID keď mám 45%dakujem

dadka09
autor
26. mar 2023

@sniperdrop zdravím,, invalidný vám dajú od septembra 2022 presne od vtedy ako ste podávali žiadosť 😊
Ale koľko vám vyrátajú sumu to vôbec neviem ..
To vyrátajú podľa toho aký ste mali príjem a koľko rokov máte odrobenych..

sniperdrop
26. mar 2023

@dadka09 ďakujem vám som rád,ja som myslel že mi dajú iba od marca od kedy mi dali 45% zarábal som v hrubom 1500€ čiže neviem sám koľko môžem dostať pri 45%

sniperdrop
26. mar 2023

@dadka09 dajú mi aj vianočné keď od septembra dostanem ďakujem za odpoveď 🙂

dadka09
autor
26. mar 2023

@sniperdrop na vianočné som sa aj ja pýtala lebo ja mám priznaný invalidný dôchodok 60 percent od októbra 2022...
Komisiu som mala teraz v marci...
Ešte nemám rozhodnutie...
Ale tu mi písali že vianočné dostanem určite..tak aj vy určite dostanete 😊

sniperdrop
26. mar 2023

@dadka09 ďakujem

sniperdrop
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vanulinka99
7. dec 2023

@sniperdrop mne tiež schválili 45% a prišiel mi papier že mi schválili od 6.9.2023 a peniaze mi budú vyplatené spetne len od dátumu priznania nie od podania žiadosti už to je tak po novom

oriesocek
8. aug 2024

@zuzap33
@kaktusik007 baby, prosim, ked ste potom dostali rozhodnutie o vyske ID, zmenila sa jeho suma oproti vyplacanej zalohe? Dnes mi prisli nejake peniaze a zda sa mi to menej ako som predpokladala
Volala som na poistovnu a povedali, ze budu posielat tuto zalohu kym nedoriesia rozhodnutie, ze to moze trvat este dlho. A zalohu mi posielaju vo vyske, ze nebudem musiet nic vratit... Ze urcite bude ID o nieco vyssi....

mamina7070
8. aug 2024

@oriesocek nemal by tam byt uz velky rozdiel (rostala si to za ake obdobie 31/30 dni) ?
Dôchodok vypláca preddavkovo vtedy, keď je preukázané, že dôchodok bude žiadateľovi priznaný, no stále zisťuje niektoré skutočnosti, ktoré môžu ovplyvniť jeho sumu. V takomto prípade začne Sociálna poisťovňa vyplácať dôchodok preddavkovo v sume, ktorá sa čo najviac približuje sume dôchodku vypočítanej z už preukázaných skutočností.

zuzap33
8. aug 2024

@oriesocek samozrejme. Zalohu mas ako minimalny dochodok, potom dostanes riadne vypocitany

kaktusik007
8. aug 2024

@oriesocek ano, ID som mala vyssi --- ono ak to dlho trva, posielaju preddavok ktory isto vyjde - a potom doplatia zvysok. Mne vyplacali preddavkovy ID cez pol roka

oriesocek
8. aug 2024

@mamina7070 bolo napisane od 31.7 do 23.8 ze je vyplateny. Takze neviem, ci zaloha za tieto dni akoze alikvot a buduci mesiac pride za cely kalendarny zaloha... Nemam ziadne vyjadrenie, takze neviem..

oriesocek
8. aug 2024

@kaktusik007 dakujem za info, povedali mi, ze tym, ze vyplacaju zalohu, tak nevedia kolko to este bude trvat, ze nemaju lehotu...

zuzap33
8. aug 2024

@oriesocek ten preddavok mozu vyplacat aj rok. Treba urgovat telefonicky prip mailom. Ja som 2x telefonovala a tak pisala po pol roku uz taky rozureny mail, ze do tyzdna bolo vsetko doriesene....

oriesocek
8. aug 2024

@zuzap33 tak ja som este na PN, takze to nejako neurgujem. 😉 Iba som uplne nevedela ako to funguje.