ahojte,chcem sa opytat keby mi sud urci platit na novorodenca 120e-mozem ja ziadat aby tych 20e napr.bolo na sporenie a neminala si ich matka?
ze neminala si ich matka ☹ ...a preco babatku nesetris ty, ked si taky sporovlivy? jasne, jasne, vzdy je jednoduchsie, aby to robila matka samozivitelka, ktora je bez moznosti dalsieho zarobku, ved aj tak je len doma a koji, koji, prebaluje a naco ma este po obchodoch bruzdat...mas pocit, ze na novorodenca je problem minut 120€ mesacne? prebud sa do reality a nabuduce si sprav radsej uzlik
@sarzan určite to tak nefunguje... hoc aj ja by som na také niečo pristala..tu je to žial na zvážení matky, kde bude peniaze dávať.. @dadis nesúhlasím s tebou úplne, lebo aj matka na MD, RD môže pracovať na dohodu!! a nie vždy je na vine len chlap! vyzerá že si dobrá feministka, keď sa hneď takto navážaš.
suhlasim, ze na vine nemusi byt len chlap............nesuhlasim s tym, ze ma moznost ist pracovat na dohodu.je sama zatial a ma novorodena.....neskor urcite moze ist pracovat, ale od novonarodeneho si to neviem predstavit
dá sa určiť výživné aj do rúk matky a nejaká čiastka sa bude ukladať na vkladnú knižku, ktorá bude založená na meno dieťaťa a ak bude chcieť matka (ak bude mať v opatere dieťa) vybrať z nej peniaze, tak to musí schváliť súd... tú vkladnú knižku by mala založiť matka dieťaťa a na pojednávaní ju treba predložiť, pretože už v rozsudku by malo byť uvedené číslo účtu, na ktoré treba peniaze posielať... ale takáto možnosť sa využíva pri iných sumách... oveľa väčších... ale založiť tú vkladnú knižku môžeš aj ty, nemusí o tom nik vedieť, prispievaj tam a keď bude mať dieťa 18 r. tak môže s ňou disponovať... aj tak sa dá...
...a inak keď má chlap pocit, že tie peniaze míňa iba matka, tak nech si to dieťa vyskúša zobrať na mesiac k sebe, brať iba materskú al. rodičovský príspevok a výživné... či z toho vyžije a či sa dokáže o to dieťa aj postarať...
ne..soud urci vyzivne, ktere bude v plne hodnote obhospodarovat matka ditete...
ale: Ty muzes prispet dalsi "libovolnou" castkou a sporit diteti na zvlastnim ucte... 😉