Zaujímalo by ma, či môže matrika vystaviť dieťaťu nový rodný list na požiadanie druhého rodica (otca) za účelom uplatnenia si daňového bonusu. Podotýkam otec nežije s dieťaťom.
Ide O to, že či môže mať jedno dieťa dva rodné listy?
Presne tak. Teda on už to urobil, ale zo zákona nemá nárok, keďže už 7mesiacov ne bývame spolu. On si ho uplatňoval minulý mesiac.
Pretože je nato stanovený zákon, ktorý hovorí, že nárok na DB má daňovník, ktorý žije S maloletým V jednej domácnosti. A z druhej stránky ja s toho nič nemám že on ho dostáva.
Ja malému odkladam. Na tieto veci mi nedáva ani korunu. Chcela som sa S ním dohodnúť A vyšla som Z debaty S tým že veď mi dáva na výživu A to mi musí stačiť.
@aadusik chlapi. Ach jaj, nakopat ich. Nerob si z toho tazku hlavu. Daj mu RL s tym, ze nech mu odklada a ked nie, aspon mu ukazes, ze ti je uz lahostajny a nebudes sa s nim hadat o "drobne". A ked bude drobec velky, budes mat eso v rukave, ze ty si nerobila schvalne nic, ale tvoj ex hej. Takto sa tym len zbytocne trapis. :(
Navrhnem mu to štýlom, keď už ich dostáva, nech ich aspoň dáva malému na účet na sporenie. Lebo jeho prvé vety keď som mu naznačila aby mi dával viac peňazí boli, že načo som takému malému zakladala poistku A stavebné. Bože toto chlapske rozmýšľanie
@aadusik to su chlapi, nechapu, nemyslia. Neries, nenervač. Som nazoru, ze ked aj nepomozem, tak aspon neuskodim.
Nadychni sa, preglgni vsetko co ti ten chumaj spravil a hlavne sa neponizuj a nedoprosuj. Niekedy, hlavne ked mas fin.problemy, to je tazke. Ale ver, ze sa mu to vrati. Nepraj mu nic zle, neries ho, nenechaj sa nim vytocit. Ked budes stale v pohode, bude ho to neskutocne srat. Je to vlastna skusenost a aj skusenost z okolia. Nechcem to tu cele vypisovat. Ked chces, tak cez IP.
Ale v kazdom pripade ti drzim palce a vela pevnych nervov. ;)
@aadusik Nevidím dôvod prečo nie. Matrika rodičovi vystaví rodný list dieťaťa, neskúma načo a či spolu žijú.