Rodný list na požiadanie druhého rodiča

aadusik
30. jún 2014

Zaujímalo by ma, či môže matrika vystaviť dieťaťu nový rodný list na požiadanie druhého rodica (otca) za účelom uplatnenia si daňového bonusu. Podotýkam otec nežije s dieťaťom.

havana_frost
30. jún 2014

@aadusik Nevidím dôvod prečo nie. Matrika rodičovi vystaví rodný list dieťaťa, neskúma načo a či spolu žijú.

aadusik
autor
30. jún 2014

Ide O to, že či môže mať jedno dieťa dva rodné listy?

domi1988
30. jún 2014

@aadusik moze mat aj milion kopii my napriklad mame doma 3 rodne listy malej.. jeden original a dve kopie

mamcucha
30. jún 2014

@aadusik podla mna ich moze mat aj 20. Ak je otec napisany v RL, tak mu ho vydaju. Tak isto aj matke.

habibi78
30. jún 2014

@aadusik nám pani na matrike dala ked sa mala narodila dva originály keby sme náhodou jeden stratili, nevidím v tom problém 🙂

mamcucha
30. jún 2014

@aadusik ak smiem otazku.. Ty nechces, aby si uplatnil danovy bonus?

aadusik
autor
30. jún 2014

Presne tak. Teda on už to urobil, ale zo zákona nemá nárok, keďže už 7mesiacov ne bývame spolu. On si ho uplatňoval minulý mesiac.

mamcucha
30. jún 2014

@aadusik A preco vlastne nechces, aby si ho uplatnil?
Som len zvedava, nemusis odpovedat. 🙂

inffinity
30. jún 2014

@aadusik my máme x originálů.. co si nakopíruju mam kopii když jdu na matriku vždy mi vystvaí další a další originál.. nevím či je to tak všude..

aadusik
autor
30. jún 2014

Pretože je nato stanovený zákon, ktorý hovorí, že nárok na DB má daňovník, ktorý žije S maloletým V jednej domácnosti. A z druhej stránky ja s toho nič nemám že on ho dostáva.

mamcucha
30. jún 2014

@aadusik ja som byvalemu dala RL aj ked uz s nami nezil. Niekedy mi dal polovicu, niekedy celu sumu a niekedy níc, ale nic som tym nestratila, tak som to neriesila. Skus sa s nim dohodnut, nech ti to dava alebo to krpcovi odkladajte. Je hlupost, aby to len tak prepadlo, ci?

aadusik
autor
30. jún 2014

Ja malému odkladam. Na tieto veci mi nedáva ani korunu. Chcela som sa S ním dohodnúť A vyšla som Z debaty S tým že veď mi dáva na výživu A to mi musí stačiť.

mamcucha
30. jún 2014

@aadusik chlapi. Ach jaj, nakopat ich. Nerob si z toho tazku hlavu. Daj mu RL s tym, ze nech mu odklada a ked nie, aspon mu ukazes, ze ti je uz lahostajny a nebudes sa s nim hadat o "drobne". A ked bude drobec velky, budes mat eso v rukave, ze ty si nerobila schvalne nic, ale tvoj ex hej. Takto sa tym len zbytocne trapis. :(

aadusik
autor
30. jún 2014

Navrhnem mu to štýlom, keď už ich dostáva, nech ich aspoň dáva malému na účet na sporenie. Lebo jeho prvé vety keď som mu naznačila aby mi dával viac peňazí boli, že načo som takému malému zakladala poistku A stavebné. Bože toto chlapske rozmýšľanie

liz_lemon
30. jún 2014

@aadusik ak s dietatom nezije, tak to ohlas jeho zamestnavatelovi, lebo je to jedna z podmienok, a ked ju nesplna, tak nema narok bonus poberat

mamcucha
30. jún 2014

@aadusik to su chlapi, nechapu, nemyslia. Neries, nenervač. Som nazoru, ze ked aj nepomozem, tak aspon neuskodim.
Nadychni sa, preglgni vsetko co ti ten chumaj spravil a hlavne sa neponizuj a nedoprosuj. Niekedy, hlavne ked mas fin.problemy, to je tazke. Ale ver, ze sa mu to vrati. Nepraj mu nic zle, neries ho, nenechaj sa nim vytocit. Ked budes stale v pohode, bude ho to neskutocne srat. Je to vlastna skusenost a aj skusenost z okolia. Nechcem to tu cele vypisovat. Ked chces, tak cez IP.
Ale v kazdom pripade ti drzim palce a vela pevnych nervov. ;)

aadusik
autor
30. jún 2014

@liz_lemon problém je, že mi nechce prezradiť zamestnávateľa.