Ahojte. Som v 3 mesiaci tehotenstva. Zatial pracujem v anglicku. V siedmom mesiaci sa vraciam domov na slovensko. Hned sa zahlasim na urad prace. Dietatko budem vychovavat aoo slobodna mamicka. Otec na rodnom liste nebude. Mam 23 rokov a vlastnim jednoizbovy byt v ktorom mam trvaly pobyt iba ja a a vlastne bude mat aj moje dietatko. Chcem sa opytat ze ci okrem rodicovskeho prispevku mam narok aj na davku hmotnej nudzi a prispevok na byvanie. Prepacte, ze takto otravujem, ale momentalne nemam moznost sa informovat na urade prace a bojim ci neostanem bez koruny. ☹
@janickacrazy nie nemam :(
@mishell0311 nárok na dávku v hmotnej núdzi podľa mna nebudeš mať, lebo tá je menej ako rodičák a tým pádom nebudeš mať nárok ani na príspevok na bývanie, ak by si uviedla otca do rodného listu, tak by si mala nárok aspon na výživné, takto budeš mať len rodičák a prídavok na dieťa, čo je spolu 225 eur, takže nič moc
ahojte, priateľka ma 17 a je vo štvrtom mesiaci, rodiť budeme cca tri mesiace pred jej 18-kou.
Má ona nárok na nejakú dávku??? Myslím po narodení bába.
Ďakujem všetkým za pomoc.
@pavol64 ak by ste sa zobrali, tak bude považovaná za plnoletú a bude mať nárok na rodičovský a prídavky na dieťa, ak sa nezoberiete, tak má nárok až od 18 rokov, ale spätne jej to doplatia za tie tri mesiace
@janickacrazy Ďakujem 🙂
@mishell0311 a nebudeš mať nárok na materskú z Anglicka? Kamoška tam tiež bola a poberala materskú z UK, ale neviem aké sú tam presne podmienky.