Ahojte,prosím Vás pekne nevie mi niekto poradit ak ma niekto s tymto skusenost budem mať narok na prispevok na byvanie ak budem na rodičovskom?Dakujem pekne
No ak splnas podmienky ano ak mas vlastne byvanie a platis si ho a nie si slobodna matka
No ak splnas podmienky ano ak mas vlastne byvanie a platis si ho a si slobodna matka
Oprava si slobodna matka
Ak otec Vášho dieťaťa je uvedený v RL, tak pre posúdenie hmotnej núdze musíte mať určené výživné.
A neviete ako to je ked som msjitelkou bytu s priatelom sme v jednej domacnosti no je nezamestnsny. Mam narok?
Nárok na príspevok na bývanie má občan v hmotnej núdzi alebo niektorá z fyzických osôb, ktorá sa s občanom v hmotnej núdzi spoločne posudzuje, ak:
je vlastníkom bytu, vlastníkom rodinného domu, nájomcom bytu alebo nájomcom rodinného domu alebo nájomcom obytnej miestnosti v zariadení určenom na trvalé bývanie,
vlastník bytu, nájomca bytu alebo vlastník rodinného domu, nájomca rodinného domu uhrádza náklady spojené s bývaním a predloží doklad o zaplatení týchto nákladov za predchádzajúcich šesť po sebe nasledujúcich kalendárnych mesiacov alebo preukáže uznanie dlhu a dohodu o splátkach v prípade, že má nedoplatky spojené s úhradou nákladov spojených s bývaním,
ak je poberateľom starobného dôchodku - platí aj vtedy, ak ide o poberateľa inej dôchodkovej dávky alebo sociálneho dôchodku, ktorý dovŕšil 62 rokov veku,
má v byte, resp. rodinnom dome právo doživotného užívania.