Rezervačná zmluva

mami92
22. apr 2022

Zdravím. Mam taky problém pred necelými 3mesiacmi sme zložili a podpisali rezervacnu zmluvu dali sme realitke 5tisic . S tým ze moja mama ide brat hypo s priateľom ale zakladá sa jej byt aj ten dom co kupujeme ináč by nám to nevyšlo. Problém je v tom ze mama odkúpila byt od družstva aby sme ho mohli založiť. Ale ešte stále nieje na katastri majiteľkou bytu stále je tam družstvo. Na kataster to posielalo družstvo s tým ze my sme to zaplatili ale poslali to neskôr než nám tvrdili. A 30dni bude až 30teho aj to není iste ci bude . 10. Mája nám koči rezervacna zmluva . Môžeme teraz kvôli tomu prísť o peniaze?? Mi sme zaplatili aj komplet posudok na dom aj na byt toto všetko máme len ten kataster. A termín asi už nestíhame

melanta
22. apr 2022

Áno, môžete. Skúste realitku osloviť už teraz v predstihu, vysvetliť, čo sa stalo. Ak je realitka normálna a aj predávajúci, tak vám zmluvu predĺžia. Ak ale súhlasiť nebudú, tak áno, prídete o 5 000, keďže ste nedodržali zmluvu.

mami92
autor
22. apr 2022

@melanta realitacka o tom vie . Uz 2tyzdne hneď jak sme zistili ze družstvo to podalo neskôr. Ona povedala ze tam zavolá a poriesi ale od vtedy nič a včera som jej písala tak povedala ze ešte nemá spätnú väzbu od katastra.

melanta
22. apr 2022

Jedna vec je, že to vie. Druhá vec, ktorú treba riešiť je to, či vám urobia dodatok k rezervačnej zmluve a predĺžia lehotu. O tomto som písala. Toto si treba odkomunikovať s realiťáčkou. Ak nevie alebo povie nie, kontaktovala by som majiteľa realitky, telefonicky alebo osobne, nie mailom. A poprosila ho o zhovievavosť.

mami92
autor
22. apr 2022

@melanta ďakujem. A ešte taka vec ja mam termín pôrodu 2juna. Priateľ je zatiaľ bezdetny. Finančník nám povedal ze hypo nám vyjde keď s odretymi ušami. Keď sa náhodou stane ze do vtedy porodim kým bude hypo schválená. Môže to pobabrat do toho priateľovi tým ze už dieťa bude mať??

melanta
22. apr 2022

@mami92 ale o hypo môžete žiadať už teraz a na čerpanie máte niekoľko mesiacov. Ak vám ju teraz schvália, už sa nebude pri čerpaní riešiť, že dieťa sa narodilo.

mami92
autor
22. apr 2022

@melanta ďakujem

katrinka8
22. apr 2022

@mami92 - hypo žiadajte čím skôr, lebo úroky rastú doslovne každým dňom.

mami92
autor
22. apr 2022

@katrinka8 ano viem ale nevieme riešiť hypo kým nieje byt prepisany na mamu. Nevieme ho založiť.

zuzanaete
22. apr 2022

@mami92 Ziadat o hypo sa da aj bez konkretnej nehnutelnosti - je to predschvalena hypo. My sme tak mali. Cas na cerpanie sme mali 6 mesiacov. Az ked sme nasli vhodnu nehnutelnost, tak sa riesilo cerpanie a zalozne pravo.

mami92
autor
22. apr 2022

@zuzanaete ďakujem. Idem ja zavolať finančníkovi

tomi97
Odpoveď bola odstránená
Zobraz