Ahojte ideme s manželom v lete na dovolenku resp wellnes pobyt..tu na Slovensku v hodnote 800 eur..manžel si chce uplatniť rekreačný poukaz aby mu zamestnávateľ preplatil.môžem aj ja u svojho zamestnávateľa požiadať o preplatenie toho istého pobytu?.. samozrejme do tej zákonom stanovenej výšky ?..alebo môže v tomto prípade len jeden z nás požiadať?..lebo podmienky spĺňam aj ja..
Vystavia vám 2 faktúry na 2 mena
A kazdy z vás musi mat na faktúre 2 noci.
manzel si da preplatit svoj pobyt a ty svoj. Cize ty budes mat fakturu na 400 eur a manzel na 400 eur
@janka1011 tiež by som to pochopila, keby stal pobyt viac ako 1000 eur.
@andreakotesova no tušim nejakých 60 eur to môze spraviť rozdiel ak to rozdelia, to sa oplatí skôr pri drahších pobytoch.
@janka1011 tie "drobné", čo im zostanú, pravdepodobne už nevyužiju.
Ak si dáš preplatiť sama dostaneš 275€ ak to rozdelíte dostane spolu 440€.
@janka1011 každý si môže uplatniť iba do výšky 500€ za rok. Takže ak by si uplatňoval iba 1, 300€ by im prepadlo. A z nich môže mať úžitok 2.
Takže áno, dajte si rozdeliť faktúru na 2 časti.
A pozor, ako to majú vaši zamestnávatelia poriešene. Mne napr. nechceli uznať rekreačný poukaz, keďže faktúra bola platená z manželovho účtu. Že musí byť z môjho. Inde to akceptujú... V prípade potreby si radšej každý zaplaťte svoju čiastku zo svojho účtu.
@vamajka toto mi nenapadlo 😊
@kamatopo budeme na pobyte 5 dni cize 4 noci
Tak to môžte spraviť buď si zaplatíte ako už hore písala pani,každý sám za seba ,alebo to dáte na tie noci. Ale vždy je lepšie rozdeliť to ako všetko na jedného. Vzhľadom na to že rekreačný si uplatňujem iba ja,manžel na to nemá nárok tak s touto situáciou som sa ešte nestretla ale určite by som to skonzultovala aj s mojou ekonomkou. Veď kto najlepšie vie ako ona čo vám môže preplatiť
Treba požiadať ubytovacie zariadenie aby Vám rozdelili účet na 2