Rekreačný poukaz - rada

15. apr 2023

Ahojte ideme s manželom v lete na dovolenku resp wellnes pobyt..tu na Slovensku v hodnote 800 eur..manžel si chce uplatniť rekreačný poukaz aby mu zamestnávateľ preplatil.môžem aj ja u svojho zamestnávateľa požiadať o preplatenie toho istého pobytu?.. samozrejme do tej zákonom stanovenej výšky ?..alebo môže v tomto prípade len jeden z nás požiadať?..lebo podmienky spĺňam aj ja..

janai1
15. apr 2023

Treba požiadať ubytovacie zariadenie aby Vám rozdelili účet na 2

pribinak
15. apr 2023

Vystavia vám 2 faktúry na 2 mena

andreakotesova
15. apr 2023

A kazdy z vás musi mat na faktúre 2 noci.

nairobi
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vamajka
15. apr 2023

manzel si da preplatit svoj pobyt a ty svoj. Cize ty budes mat fakturu na 400 eur a manzel na 400 eur

janka1011
15. apr 2023

@vamajka a aký to má význam? V konečnom dôsledku sa im vráti v oboch prípadoch len tá istá suma. Je úplne jedno či si bude uplatňovať jeden celú faktúru alebo obaja polovičnú.

andreakotesova
15. apr 2023

@janka1011 tiež by som to pochopila, keby stal pobyt viac ako 1000 eur.

janka1011
15. apr 2023

@andreakotesova no tušim nejakých 60 eur to môze spraviť rozdiel ak to rozdelia, to sa oplatí skôr pri drahších pobytoch.

andreakotesova
15. apr 2023

@janka1011 tie "drobné", čo im zostanú, pravdepodobne už nevyužiju.

kamatopo
15. apr 2023

Ak si dáš preplatiť sama dostaneš 275€ ak to rozdelíte dostane spolu 440€.

vamajka
15. apr 2023

@janka1011 dotycna sa pytala ci si moze uplatnit poukaz aj ona tak som jej odpisala ako sa to da

lilke
15. apr 2023

@janka1011 každý si môže uplatniť iba do výšky 500€ za rok. Takže ak by si uplatňoval iba 1, 300€ by im prepadlo. A z nich môže mať úžitok 2.
Takže áno, dajte si rozdeliť faktúru na 2 časti.
A pozor, ako to majú vaši zamestnávatelia poriešene. Mne napr. nechceli uznať rekreačný poukaz, keďže faktúra bola platená z manželovho účtu. Že musí byť z môjho. Inde to akceptujú... V prípade potreby si radšej každý zaplaťte svoju čiastku zo svojho účtu.

kamatopo
15. apr 2023

@janka1011 dostanú 55%zo sumy ktorú si uplatnia. Čiže ak idú na viac ako štyri noci a rozdelia si to do dvoch faktúr budú na tom lepšie ako keď si to dá uplatniť iba jeden.

kamatopo
15. apr 2023

@lilke aj u nás musí účet sedieť s platiteľom čiže s menom ktoré je na faktúre. Preto radšej platím priamo na kase. Naposledy napr. našej ekonomke vadilo že na faktúre neboli vypísané mena účastníkov.

vamajka
15. apr 2023

@kamatopo stacia ti 2 noci

kamatopo
15. apr 2023

@vamajka ale ak si chce autorka uplatniť poukaz u seba v práci a aj v manželovej tak musia byť na pobyte minimálne štyri noci. Ktoré potom recepčná rozdelí na dve faktúry po dve noci.

lilke
15. apr 2023

@kamatopo možno sa im bude dať zaplatiť za osobu, nie za izbu. Ale ak idú aspoň na 4 noci, majú na výber z 2 možností. 🙂

kamatopo
15. apr 2023

@lilke najlepšie by bolo keby sa autorka priamo opýta svojej ekonomky. Lepšie vedieť a pripraviť sa na to ako len skúšať čo mi prejde. Ja od určitej doby píšem aj všetkých čo so mnou boli či neplatil kartuo. Veď načo potom ľutovať a prísť o eura.

vamajka
15. apr 2023

@kamatopo to je blbost. Stacia 2 noci, ona zaplati za seba a on za seba

kamatopo
16. apr 2023

@vamajka ako myslíš. Nie každé zariadenie je tak nastavené...ale dobre vedieť aj o takejto možnosti. Nabudúce využijem aj ja. Ešte že si napísala. Si zlatá

andreakotesova
16. apr 2023

@vamajka toto mi nenapadlo 😊

autor
17. apr 2023

@kamatopo budeme na pobyte 5 dni cize 4 noci

kamatopo
17. apr 2023

Tak to môžte spraviť buď si zaplatíte ako už hore písala pani,každý sám za seba ,alebo to dáte na tie noci. Ale vždy je lepšie rozdeliť to ako všetko na jedného. Vzhľadom na to že rekreačný si uplatňujem iba ja,manžel na to nemá nárok tak s touto situáciou som sa ešte nestretla ale určite by som to skonzultovala aj s mojou ekonomkou. Veď kto najlepšie vie ako ona čo vám môže preplatiť