Registrované partnerstvo

15. aug 2023

Ahojte. Pýtam sa pretože sa nevyznám. Ide o to že sme nedávno kúpili dom na hypo..čiže splátka,prerábky bla bla čiže logicky na svadbu momentálne veľmi ninto. Lenže sa kus chceme zabezpečiť keďže nikdy nemôžeme vedieť čo sa stane. Ak máme registrovane partnerstvo môžeme mať časom svadbu? Čo zahrňa partnerstvo? Môže si vtedy partner uplatniť daň na "manželku" aj keď myslim že to asi nie..čo treba a kam treba ísť keď to chceme riešiť?

a_alexandra_a
15. aug 2023

Asi vieš, že na Slovensku registrované partnerstvá nie sú, rovnako tak ani svadby pre páry rovnakého pohlavia, to znamená, že "benefity" nazvime to štandardného manželstva sa na tieto páry nevzťahujú.

martul
15. aug 2023

Registrované partnerstvo na Slovensku neexistuje. Choďte na úrad, zoberte sa. Potom keď si nasporite na svadbu tak si ju spravíte.

nikaa951
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zmrzlinka2021
15. aug 2023

Sobas na urade vas vyjde smiesne peniaze.
A potom ak chcete robit drahu podivanu, tak to je jedno, kedy bude

petronellla87
15. aug 2023

Neviem co konkretne myslis pod zabezpecenim...My niesme manzelia, ale mame napoly hypo, mame zivotnu poistku jeden na druheho a svadbi spravime az budu peniaze😁 ale ked kvoli tomu nemozes spavat,vziat sa mozete i na urade iba so svedkami a veselku spravit inokedy

thereisabear
15. aug 2023

@nikaa951 v niektorých krajinách sú bežné registrované partnerstvá medzi mužom a ženou, majú určité praktické výhody a ľahšie sa "rozvádzajú" ako manželstvo. U nás to asi neexistuje.

nikaa951
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martinkatinka
15. aug 2023

Na slovensku take nieco neexistuje.

sense
15. aug 2023

Registrované partnerstvo na slovensku nie je a vo veľa krajinách sa týka len ľudí rovnakého pohlavia keďže z právneho hľadiska nemôžu uzavrieť manželstvo.
Ak sa chcete zobrať alebo chcete "výhody" manželstva vezmite sa na úrade o dvoch svedkoch. A ak ide o ošetrenie majetku ten viete ošetriť aj bez papiera.

lenkakravcova
15. aug 2023

@nikaa951 už som počula aj o takých, ktorí si prvú ženu vzali normálne ako manželstvo, ale keďže v Európe sa viac manželstiev súbežne nedá mať, tak ďalšie ženy riešili registrovaným partnerstvom (aby tak mali poriešené veci ohľadom majetku). 😶

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martinkatinka
15. aug 2023

@lenkakravcova a toto sa kde da?

autor
15. aug 2023

Nie som inak orientovaná,ja mám v hlave všetko v poriadku sme muž a žena. Na úrade sa nevezmeme z dôvodu veriacich v našich rodinách...

guliver19
15. aug 2023

😁👍

martul
15. aug 2023

Veď sa zoberte na úrade, nikto o Tom ani nemusí vedieť, čisto len z praktických dôvodov. Keď si nasporite môžete mať cirkevný sobáš a bude rodina spokojná

h2
15. aug 2023

A veriacim vo vašich rodinách by registrované partnerstvo nevadilo, ale formálny sobáš na úrade áno? Veď svadbu v kostole môžete mať potom aj tak. Mojej kamošky sestra toto presne urobila. Mala naplánovanú veľkú svadbu v kostole, ktorá ale mala byť až za nejaký čas. Oni potrebovali byť manželia už skôr, tak si doslova len odbehli na úrad podpísať papiere, aby boli manželia, nikomu ani o tom nepovedali, ani rodičom. Jej mama to zistila s novín ich mestskej časti, kde boli uvedení, ako páry, ktoré vstúpili do manželstva. Bolo z toho tak trochu haló, ale napokon všetko dobre dopadlo, vrátane veľkej svadby podľa pôvodného plánu.

mane01
15. aug 2023

Vsak sa mozte teraz na urade a neskor v kostole. Myslim ze zit spolu bez manzelstva je uplne to iste ako zit s papierom z uradu. Teda z pohladu katolikov.

erosmal
15. aug 2023

už neviete čo by ste si vymysleli.. hostina je pre vás dôležitejšia ako ten samotný akt, že sa stanete právoplatne manželmi.. to, že teraz žijete v hriechu x rokov vaše silno pobožné rodiny netrápi? svadba kvôli zapezpečeniu 🙄 to je dnes fakt svadba iba "obchodná záležitosť" a dôvod na párty?

sima234
15. aug 2023

Tak majte obrad v kostole, aj tak sa to dá iba so svedkami, keď ste veriaci.

danica2711
15. aug 2023

toto je nejaký divný guláš... dvaja veriaci, čo žijú spolu pred svadbou, splietajú čosi o registrovanom partnerstve bez toho, aby si predtým overili, či je to vôbec možné, svadbu nemôžu mať, lebo nemajú peniaze (pritom obrad na úrade s dvoma svedkami nestojí nič, ale ten nemôže byť - keď už uvažujem prakticky, ako vy zjavne uvažujete, tak by som sa vykašľala na to, čo povie veriaca rodina a mala by som po problémoch, svadba v kostole a hostina pre celú dedinu môže byť neskôr)... nejako sa nechytám, som natvrdlá?

breznica
15. aug 2023

Svadba na úrade nie,lebo babky chcú svadbu v kostole, ale žiť spolu len tak im nevadí?

januska12323
15. aug 2023

Registrované partnerstvo na sk neexistuje. Pre vás stačí obrad na úrade alebo kostole pri dvoch svedkoch a veselicu keď budete na to mať. Nič komplikované.