Registrácia na daňovom úrade kvôli prenájmu bytu

izabela181
26. máj 2021

Ahojte 😊 chcela by som sa poradiť, možno je to blbosť ale nemám to s kým riešiť. Začala som prenajímať byt, preto som sa registrovala na Daňovom úrade. Samozrejme, všetko chcem mat legálne. Prišla mi taká kartička z daňového a ešte list v ktorom sú informácie o tom že mi bolo pridelené DIČ a podobne. Je tam však nejake číslo úctu a celkovo je to tak nezrozumiteľne napísané pre mna 🙈 chcem sa vlastne opytat, že či s tam mám robiť niečo už teraz, alebo až potom budúci rok, keď budem podávať daňové priznanie?
Ďakujem ☺️

lucka_ke
26. máj 2021

budúci rok

vikusjk
26. máj 2021

@izabela181 az buduci rok zahrnies do danoveho priznania prijmy z prenajmu, vydavky, ktore si mozes uplatnit a cisty zisk z tejto aktivity zdanis. Predpokladam, ze si prenajimatel ako fyzicka osoba, cize budes podavat danove priznanie typu B.

izabela181
autor
26. máj 2021

Super ďakujem aj som si myslela 🙈😊 áno ano som fyzická osoba

ndrag
26. máj 2021

ako pisu baby hore, az buduci rok danove priznanie typu B. Ja som DIC cislo davala aj do zmluvy k mojim udajom, nech nahodou nemaju podnajomnici stresy, ze neodvadzam dan po tom co tu z casu na cas citam :D.

izabela181
autor
26. máj 2021

@ndrag ja som najprv mala zmluvu, a až potom som sa registrovala 🙈 ale mám chvalabohu normálnych nájomníkov, dokonca vypracovanie kvalitnej zmluvy u právničky sme platili na polovicu 😅 hej ja tiež niekedy žasnem keď čítam niektoré fóra

negymama
26. máj 2021

danove robis az na buduci rok v marci, alebo pri odklade dan. priznania do juna, Budes robit danove priznanie fyz. osoby typu B. Este ta chcem upozornit, ak mas zamestnanie a mas aj ine prijmy ako zo zavislej cinnosti, tak ti nemoze urobit rocne zuctovanie dane uctovnicka v zamestnani ale si ho musis robit sama. V danovom priznani uvedies prijmy aj zo zavislej cinnosti aj z prenájmu.