Ráta sa do zápočtového listu aj čas na materskej a rodičovskej?

20. feb 2022

Dobrý deň,ráta sa do zapoctoveho listu aj odpracované roky za materskú a rodicak?

Ďakujem.

kacena4
20. feb 2022

pokial viem v zapoctovom liste mas fyzicky odpravovane roky v danej firme

ikonica
20. feb 2022

Rata sa odo dna nastupu do ukoncenia Pp... Je jedno co bolo medzi tym...

alenah31
20. feb 2022

@ikonica ani nie, nie je uplne jedno co je medzi tym...MD, RD sa standardne zapocita no odpocitava sa neplatene volno a absencia. Uvadza sa sice datumovo od-do, ale pri scitani rokov a dni su toto vylucitelne obdobia a nezapocitaju sa.

ikonica
20. feb 2022

@alenah31 to ano ale zalezi, kto sa na to pozera a preco... Napr novy ztel pozrie na datum robil v inej firme od do... Vylucitelne doby to je skor pohlad pre socialnu pripadne zdravotnu poistovnu.. a ta ma predsa aj ine zdroje info ako su vykazy, evidencne listy a pod...

alenah31
20. feb 2022

@ikonica zap. listy mi nosi mozno 5% novych zamestnancov, mne su nanic, nie je povinnost mi ich nosit ani ich od nich pytat. Su urcene primarne pre potreby uradov, ktore spominas pre pripad, ze firmy kde zamestnanec pracoval zaniknu a nie je neskor mozno dokladovat potvrdenie o zamestnani pre potreby naroku na dochodok napr. Skratka - je dolezite co bolo medzi tym pre tych, ktory so zap. listom pracuju (zaciatkom a koncom PP). Na zap. list sa uvadzaju aj PN a dokonca sa niekde pisu aj exekucie a pod. - to som videla prvy krat pred cca 3 rokmi, bol to zap. list byv. zamestnanca z Kie.

ikonica
20. feb 2022

@alenah31 ano to je tiez pravda... Ono by chcelo poznat dovod tejto otazky... Niekedy je zbytocne ist pri odpovedi az tak do hlbky...

autor
20. feb 2022

@alenah31 tak sa dohodnite,jedna vraví tak druhá onak

autor
20. feb 2022

@ikonica no pre aku potrebu?aj teraz,až to mám v poriadku,lepšie ako hľadať chybu po rokoch pri uplatňovaní dôchodku hmm ,ktorý nikdy človek nevie kedy bude mať( invalidný myslím)

ikonica
20. feb 2022

Obe mame pravdu, len alenah isla v odpovedi viac do hlbky a ja som dala jednoduchu laicku odpoved... Podstatny je dovod tvojej otazky... Kvoli comu potrebujes vediet ci sa to rata ci nie? Nas ked aj niekto poziadal o info spred 30 rokov aj tak nestacil zapoctovy list... napr ak niekto mal nezrovnalosti pri podavani ziadosti o dochodok.. da sa o to opriet no stale sme museli dohladat este stare mzdove listy, vykazy, evidencne listy, kde boli aj sumy, vymeriavacie zaklady a pod, co v zapocte nenajdes....

ikonica
20. feb 2022

Pri posudzovani invalidneho je skor podstatny evidencny list nie zapocet... Mas podozrenie, ze ztel neurobil vsetko ako mal? obrat sa na socialku ci mas vykryte vsetky doby...

loginexistuje
20. feb 2022

pri invalidnom je to irelevantne lebo soc poistovna sa pozera na VZ dosiahnute v danom roku a tie pri MD a RD nemas tie doby sa potom zapocitavaju tusim 0,64 teraz

a teda berie sa evidencny list nie zapoctovy pre ID

loginexistuje
20. feb 2022

ale inak nevidim dobod s tym sa trapit toto si vyrieis socialna poistovna sama (aj ked ti chybaju s tvojimi zamestnavatelmi) ty nemusis to riesit vobec
skor si odloz vysvedcenia

autor
20. feb 2022

@ikonica sociálku myslíte soc poisťovňu,či úrad práce?a ktoré oddelenie konkrétne?

autor
20. feb 2022

@ikonica aha,evidenčné listy má len zamestnávateľ a nie zamestnanec či?

ikonica
20. feb 2022

Evidencny list vydava ztel len ak to vyziada socialna poistovna... Ked si podas ziadost o starobny ci invalidny dochodok, tak ti da socialka zoznam dokladov, ktore mas dolozit... A medzi nimi je aj evidencny list dochodkoveho poistenia... Ale len tak zo srandy ti ho ztel nema preco tlacit... No a k druhej otazke... O dochodky ziadas na oddeleni dochodkov, cize tam by ti vedeli povedat, ci a ako mas pokryte vsetky obdobia... Socialka = socialna poistovna (nie urad prace)

alenah31
21. feb 2022

nie - obe hovoríme rovnako - RD aj MD sa počíta - prečítaj si to ešte raz, sú ale obdobia, ktoré sa do zápočtu nezapočíta.

autor
21. feb 2022

@alenah31 ktoré?

autor
21. feb 2022

@alenah31 tu ide aj o to,že ak si účtovníčka myslí,že do zapoctoveho listu sa neráta MD a RD tak potom môže urobiť chybu aj v dôchodkovom sporení,či v odvodoch...už sa mi u nej stalo,že na poisťovní neodklikla moj 2.piliet dvoch sporenia.Preto som opatrna