Dobrý chcela by som sa opýtať ze jak sa da vybaviť Rakúske občianstvo. Keď matka je zo Slovenka otec Rakusak. A keby ze poradím na Slovensku tak jak sa dá vybaviť Rakúske občianstvo alebo musím porodiť v Rakúsku.Alebo kde sa to dá opitá na jakom úrade ci u advokáta?Ďakujem
@erika689 je to jednoduche, ides na magistrat prislusny bud k adrese alebo kde sa dieta narodilo v nemocnici ( podla adresy nemocky) a muz musi vziat so sebou svoj rodny lost a Nachweis von Staatsbürgerschaft. Plus platny identifikacny doklad ( pas, obcanak) . Tam na zaklade toho prizna otcovstvo, tiez sa udelia Obsorge Rechte pre rodicov a dietatu sa prizna aj rakuske obcianstvo. Ono do 18 bude mat obcianstva dve rakuske- slovenske,po 18 sa rozhodne ktore si necha.
Ak nie ste priamo v Rakusku, tak na ambasade.
@erika689 to s tym nema nic spolocne. Narok vznika na zaklade toho, ze otec je Rakusan a ma uznane statne obcianstvo. Aj keby rodite v Thajsku, tak to dieta po tom ako on prizna otctovstvo v rodnom liste vznika. Rovnako narok na priezvisko po otcovi. To vyriesite na ambasade v Bratislave
@erika689 Dobrý chcela by som sa opýtať ze jak sa da vybaviť Rakúske občianstvo. Keď matka je zo Slovenka otec Rakusak. A keby ze poradím na Slovensku tak jak sa dá vybaviť Rakúske občianstvo alebo musím porodiť v Rakúsku.Alebo kde sa to dá opitá na jakom úrade ci u advokáta?Ďakujem