Ahojte, neviete mi tu niekto poradiť?
Síce viem, že je neskoro prosiť už o radu, ale chcela by som sa spýtať minulý rok ma vyhodil zamestnávateľ bola som v 3mes skusobnej a kvôli tomu, že som neprišla do práce a bola som chorá povedala som, že budem 2dni doma (zobrala som si voľno) 🙈 a tým, že som neprišla do práce ma zamestnávateľ vyhodil, tak som išla na PN. Moja mama zaniesla PN priamo zamestnávateľovi do práce po cca mesiaci som sa dozvedela, že zamestnávateľ moju PN na sociálnu poisťovňu nedoručil. Dozvedela som sa to tak, že mi neprišli peniaze zo sociálnej poisťovne, tak som volala bývalému zamestnávateľovi a povedal, že nemal povinnosť moju PN doručiť do socialky keďže som tam už nepracovala...pri tom mi mohol dat aspoň vedieť, že tá PN mi leží v kancelárii a ani ju neodošle...nemohla/nemôže mať z toho zle? Dostala som velku pokutu zo socialnej positovni z uradu prace ma kvôli tomuto vyradili na pol roka..hneď sko som sa to dozvedela som si išla osobne po PN a neuznala mi to socialka, že spätne takto PN nevededia prijať..Ďakujem za rady
Vyhodil ťa a potom si išla na PN. Už teda nebol tvoj zamestnávateľ, nechápem prečo si mu odovzdávala PN. Tú si už mala odovzdať do sociálnej poisťovne.
Teraz už nič nevyriešiš,,
Ved socialke posiela jednu cast tlaciva PN aj lekar, zaciatok aj ukoncenie, tak ako ze tvoju PN na socialke vobec nemali??? Minimalne tu cast od dr tam musia mat.
@tykat mne dala lekárka obidve časti...moja chyba bola, že som to neodniesla priamo na socialku
No ale jemu prave 1diel z tej papierovej PN ostaval a posielal ho do soc.poist. Aspon co pamatam to tak bolo. Mozno ma niekto opravi.
Akože za čo ti dali pokutu? A rozhodnutie ti prišlo,že zamietajú z akého dôvodu?
Ako píše @tykat. 1 časť posiela lekár do soc. poisťovni, 2 časti ti dá a z toho 1 ide zamestnávateľovi a 1 si necháš ty.
Keď si mala výpoveď podpísanú, nemala si dôvod dať PN-ku zamestnávateľovi , už minulému. On ťa vyradil z evidencie. Bodka. Bola si v skúšobnej dobe, nemala si nárok poberať nemocenské-zo SP.
V čase pandémie to bolo, že ak dal zamestnávateľ výpoveď, z organizačných dôvodov, mohol ísť pracovník na PN. V tom čase mu dal jednu časť PN-ky aj ukončenie PN. Ale v skúšobnej dobe nemá nárok na eurá.
1. jedna časť ostáva lekárovi,ako to,že ju neposlal do sociálky?
2.aká pokuta zo sociálky?
Nemaju vsetci dr uz ePN? Ja som bola minuly mesiac a neriesila som nic. Vsetko slo elektronicky.
A ako si vzala volno? Nemala si ani paragraf ani pn? Lebo u nas napr musime dat vediet co s nami je. Dg netreba staci len dat vediet ze sme napr na PN. A ak si sla na PN den po tom co ta vyhodil tak uz tvoj zamestnavatel nebol
@janulik2008 išla som na PN po tom co ma vyhodili..nedomyslela som to no
ale ani si nevysvetlila,na čo sme sa pýtali
Ak neprides do roboty musis doniest papier od dr. Bud pn alebo paragrafy nie ze ostanem doma 😉
@autorka no, keď chceš odr..... , treba to aj vedieť. 😉 btw, sociálna ti akú pokutu dala? Za co? Možno tak zdravotná, sociálna určite nie.
Ak si šla na PN až po vyhadzove, zamestnavatel s tým už nič nemá. To by ti povedal aj lekár. Pokial si mala papierovú PN, baby ti tu už napisali co a ako.
Pokial si bola na PN, na UP ta ani nezaregistruju, cize ako ta mohli vyradiť? No, nejako ti to v tvojom príbehu nesedí. 🤔
a s cim chces poradit? tersz si na UP ? ci ?