ahojte, prosím vedel mi niekto pomôcť, bolo nám povedané, že potrebujeme vypracovať túto dokumentáciu, kvôli plynovej prípojke. Viete mi prosím niekto vysvetliť kto mi dokumentáciu dokáže spraviť a či je to vôbec potrebné nakoľko sa nejedná o kopanie hlavnej cesty ale bočnej cesty v obci, ktorá má ešte ďalšie 3 obchádzky 🙂 ďakujem veľmi pekne za pomoc
@nafka0483 áno tomu rozumiem, len na jednom obecnom úrade nám dvaja ľudia povedali inak, jeden že poskytne nám obecné značky práca na ceste a že budeme to musieť na vlastné náklady dať do pôvodneho stavu a druhý pracovník že potrebujeme dokumentáciu 🤦🏽♀️😁 tak som z toho trocha dopletená
@liva92 Ale ved to co ti povedali ti dvaja pracovnici sa nijak nevylucuje, prave naopak - najprv musis mat spracovanu dokumentaciu, nasledne podla toho co bude v dokumentacii ti urad poziciadopravne znacenie. A samozrejme, ze cestu musite dat na vlastne naklady do povodneho stavu ;)
Treba dat spracovat autorizovanemu stavebnemu inzinierovi, ten uz bude vediet co a ako, asi sa pripajate pri obecnej ceste? Na okresny urad idu cesty I., II. a III. triedy, da suhlas az ked bude mat suhlas spravcom cesty a policajtami KDI-OKI, samozrejme poplatky idu na vas, neviem ci aj nieco rozkopavate alebo mate pretlacku
@liva92 Prepac ja nechapem celkom kde je problem.
Najprv ze jeden uradnik povedal ze pozicaju znacky a druhy ze treba projekt - to sa nevylucuje, obaja maju pravdu.
Potom ze jeden povedal ze nieco bude stat 80€ a druhy ze vsetky naklady znasate vy - to sa tiez nevzajom nevylucuje. Zaplatite xa projekt a pripadne kolky alebo poplatky na prislusnych uradoch.
A znasate samozrejme naklady na rozkopanie cesty a uvedenie do povodneho stavu - to ma opat robit niekto kto sa vyzna a podla prislusnych predpisov - jednotkive vrstvy, zlozenie, technologicke postupy.
Kde je teda problem?
@nafka0483 skôr som nerozumela tej projektovej dokumentácií a nevedela som, kto by nám ju vedel vypracovať, a tiež som nechápala z akého dôvodu máme platiť obci 80€ keď si to máme robiť na vlastné náklady. Chcela som počuť skúsenosti ako ľudia postupovali keď si potrebovali zapojiť plynovú prípojku a koľko to časovo trvalo všetky tieto povolenia a podobne
Ak je cesta obecná, rieš na obci a na dopravnom inšpektoráte,oni ti povedia najlepšie a dajú najaktuálnejšie informácie. Pretože raz je to tak a raz tak...... No nám neposkytli dopravné znbacenie.cestu síce prišli rozkopat, no žiadne dopravné značenie nechceli poskytnúť. Nedaj sa odradiť, argumentu tým, že nemáš možnosť. Potom horko ťažko dali akési značky, no aj tak musel manžel štát pri ceste a, púšťať auta podľa potreby.
Cestu sme museli dať do pôvodného stavu, normálne prišli skontrolovať, za, 2m štvorcové sme zaplatili firme asi 500 eur.
My, sme rozjopavali ale štátnu cestu.
@nafka0483 my sme zaplatili na 2 m štvorcové asi 500 eur. Zderstvo.
@snezienkaaa82 ďakujem veľmi pekne 🙂
@liva92 ale zas keď už prišli kopať, tak to mali raz dva. No ešte dávajte pozor, či tade nejde vodovodné potrubie. Teraz už neviem, či sme nemali vyjadrenie od vodární tiež... Kvazy sú to i zinierske siete, čiže asi sa museli všetci vyjadriť k projektu, to musím pozriet
@snezienkaaa82 ďakujem za upozornenie, myslím však že vodovodné potrubie ide inou cestou ale dáme na to pozor 🙂
@liva92 Dopravny inzinier/projektant ktory na to ma tu odbornu sposobilost (skusky a peciatku).