Ahojte dievčatá, neviem či sa tu pýtam správne ale možno sa v tom niekto tu vyzná a poradí mi začo by som bola veľmi vďačná, stala sa mi taka vec že z jedným pánom som sa dohodla že si vymeníme auta, povedal mi že auto je na meno jeho brata ale vlastníkom je on tak musím počkať kým on bude mať čas a auto pôjde odhlásiť na moje meno, že ja zatiaľ mám vybaviť splnomocnenie co som aj vybavila, dala som mu splnomocnenie a on mi povedal že mi auto zatiaľ nemôže dať kým nebude odhlásene na moje meno dobre počkala som po pár dní som volala znovu že čo ako som natom a on ze auto je už odhlásene namna ale auto mi ešte zatiaľ nemôže dať lebo ešte musí niečo doplatiť bratovi za to auto, tak som zase čakala a takto to išlo dokola samé nezmyselné výhovorky, samozrejme auto moje som mu zatiaľ nedala ani ja,no a teraz k tomuto všetkému je moja otázka že keď to on odhlásil na moje meno ale ja si ho prihlásiť nechcem ako ďalej postupovať? lebo som videla ze po uplynutí 30 je tam nejaká pokuta co ja naozaj zbytočne platiť nechcem ďakujem
On ti po odhlaseni auta mal dat do ruky Vrlky technicky,maly tech...stk a ek....ty si kludne na policii mozes zistit,ci auto uz skutocne bolo odhlasrne...a ak to tak pojde dalej mozes nahladit,ze ti robi prietahy a nemas v rukach doklady....auto prihlasis iba s tymito dokladmi,potvrdenim o zaplateni Zakonneho poistenia,stare znacky ,ak sa prehlasuje z ineho okresu .....a samozrejme zaplatit poplatok ,krory sa urcuje podla velkosti a rocnika auta...auto sa uz nepristavuje policajtom na kontrolu,staci priniest znacky ,ak budu nove...
no neviem ale mne to cele nejak smrdi... ak je on vlastnikom auta, tak za co chcel brata vyplacat.
Ach ja som v tom už úplne stratená, strašne ľutujem že som dotoho išla, práveže ja už sním nechcem mať nič spoločné a to auto vôbec nechcem prihlásiť na svoje meno teraz sa ja bojím ze stoho budem mat neake problémy zbytočne, tak teraz keby som išla na políciu a tam povedľa že ho nechcem prihlásiť na svoje meno aj keď je odhlásene namna to by bol neaky problém ci sa takéto niečo vôbec dá? Lebo ja naozaj neviem pochopiť oco mu ide , ved toto není normálne že auto, papiere mi nechce dať, ale odhlási to na moje meno ved to nedáva zmysel,, a ako vôbec môžem zistiť ci to odhlásil na moje meno??
Baby ďakujem vám všetkým veľmi pekne za rady 😊
Tak vidím že aj druhým sa to stáva. Ja som mal rovnaký prípad presne zrkadlo tohoto. Kolega chcel vymeniť autá, boli v rovnakej hodnote a poznali sme sa z práce tak som to nepovažoval za problém. Auto bolo u meho, pozrel som, vyskúšal som, a až pri výmene mi oznámil že on je držiteľ ale majitel je niekto zo susednej dediny a ešte mu musí zaplatiť niečo a už sa to komplikovalo lebo ten majitel mu ho nedovolí predať kým ho nevysporiadajú medzi sebou ale on mu zase z nejakého dôvodu nevyplatil úplne.
giuli: to fakt? Lebo aj ja si pamätám že sa pri prihlásení pristavuje na kontrolu... ty však spomínaš staré značky... Keby som od suseda kupoval auto že adresa nového majiteľa kerovnaká tak aj značky zostávajú... vtedy čo?? Vyedy treba dať na kontrolu? Lebo so značkami sa nebude robiť nič. Žení sa vlastne len meno majitela, všetko ostatné zostáva.
@gaaspi ak meni auto majitela v tom istom okrese,tak znacky ostavaju.....ak sa auto preda do ineho okresu ,tak sa znacky menia a vtedy novy majitel dá znacky z auta dole a odovzda ich policii pri prihlasovani auta na svoje meno.....v oboch pripadoch uz kontrola auta nie je podla noveho
Aha vďaka lebo v roku 2019 som dvakrát prepisoval a vždy sa to pristavovalo na kontrolu... Ok tak o starosť menej lebo sranda bola že nikdy som nevedel kde je VIN číslo lebo nie všetky to majú pod kapotou. Už som zažil aj v stĺpiku z vnútra aj pri sedačke spolujazdca atď. Niekedy ani ten dopravák nevedel kde to vlastne je. Tak som si povedal že pri kúpe auta sa na to rovno opýtam.
Takže ak sme susedia tak len obaja napochodujeme s papiermi na dopravný inšpektorát a za pár minút je to prepísané. Lebo on odhlási a ja prihlásim a žiadna kontrola iba my dvaja s papiermi...
@karlakk ak ho na teba odhlasil a ty ho do 30 dni neprihlasis, musis ist na kontrolu originality (tusim okolo 200€). Bez papiera od nich auto neprihlasis. Pokutu neplatis ziadnu