Príspevok zo zdravotnej poisťovne na kompenzačnú pomôcku

maca02
28. feb 2015

Ahojte, potrebujem radu ak sa v tom niekto vyzná, príp. má svoju skúsenosť. Náš syn nosí načúvacie aparáty,má 5 rokov a teraz sme sa na základe vyšetrenia v Čechách zistili, že mu naša lekárka na SVK predpísala pre neho nedostačujúce a nevhodné nač. prístroje. Máme nárok zo zdrav.poisťovne na určitý príspevok na kúpu nových vhodných aparátov, ale vraj iba pokiaľ ich kúpime u nás na Slovensku.Nakoľko ich predáva iba jediný predajca a to na druhom konci republiky, rozmýšlali sme nad ich kúpou priamo v Čechách. Ale zdravotná poisťovňa nám vraj keď ich kúpime tam nepreplatí nič. Neviete niekto poradiť čo s tým?

bonaqa2013
28. feb 2015

@maca02 Aj moja dcéra nosí načúvacie prístroje, aj nám lekárka v MT dala úplne nevyhovujúce, tak potom sme vymenili lekárku a sme v ZA. Nemali sme taký problém, jednak preto že nám 1400e dal na pomôcky zamestnávateľ - doplatili sme už len asi 50e, a firma odkiaľ sme kupovali prístroje bola z BA. Ale pozri na MK skupiny - je tu skupina mamičiek, ktorá má nepočujúce detičky - možno budú vedieť odpovedať. Alebo pozri HNonline.sk tam nájdeš poradňa - na tejto stránke odpovedajú právnici a rôzny odborníci na otázky čitateľov.
ešte ak môžeš napíš kde ste boli v Čechách v ktorom meste. Zdajú sa Vám lepší odborníci? neskúšali ste kochleárny implantát? Ani Vám to v čechách nenavrhli?

maca02
autor
1. mar 2015

@bonaqa2013
Náš malý nemá chvalabohu takú stratu, aby bol potrebný implantát, stačia mu NA. Boli sme v Brne v súkr. centre a s odbornostou na takej úrovni ako tam hlavne u malých detičiek sme sa tu na SK nestretli. Ale je veľký problém sa tam dostať.

bonaqa2013
1. mar 2015

@maca02 skús mi napísať akú máte stratu sluchu, a koľko ste platili v Brne. čo vám tam vyšetrovali - ako počujete, resp. nepočujete, na koľko percent, a dali návrh aj na UP? moja dcéra má poškodený sluch na P - 80 perc. a Ľ - 50 perc.