Ahojte. Pobera niekto príspevok na 6r dieťa s týmto syndrómom? Malej to len teraz diagnostikovali tak sa informujem, aby som vedela či má zmysel niečo vybavovať, či vôbec niečo priznajú, alebo je to zbytočne. Vďaka.
@hylary to treba rieist s pedopsychiatrom tie zachvaty
@hylary a nemusia dat jej asistenta mozu jej obmedzit aj dochadzku ak nebude zvladatelna alebo si zaplatite asistenta samy
@loginexistuje a ja keď mám pedagogické vzdelanie nemohla by som jej ho robiť ja? Len asi zadarmo 🥹
@hylary a CPPP uz mate za sebou ? spravu s diagnozou od pedopsychiatra ? to subzakladne veci k asistentovi skuste aj ZTP na upsvar vybavit a rieist so skolou ono malokedy dajubasistenta len ku konkretnemu dietatu na cele vyucovanie neviem ako ste daleko vo vybavovani (tj psychiater cppp atd
@hylary áno, zadarmo, a s tým, že podpíšeš dobrovoľníctvo. Čo sa týka záchvatov, tie treba riešiť s odborníkmi. Predpokladám, že skola na 1 dieťa mat asistenta nebude. Mali sme požiadavku na 13 a dostali sme 1. A teda boli to závažnejšie diagnózy. Predstav si nehovoriace PAS a nemá asistenta pre seba. Dieťa s MP v spojení s diagnostikovanými poruchami správania, lieky… a nemá asistenta. Ako Ti písali vyššie, je možné pristúpiť k tomu, že bude do školy chodiť len na 2 hodiny denne, pripadne Pe hodín týždenne. Nemyslíš si však, že ADHD je diagnóza na taku korekciu
Dobry den mamicky.. Nie tu daaka maminka ktore ma dieta ADHD?
@nikolka0000 chcela by som sa nieco opytat
@nikolka0000 Pokojne sa pýtajte.
@clovekoj dobry den... Moje dieta ma diagnozu ADHD.... Neviete mi povedat ci ma narok na opatrovatelsky prispevok? Dakujem pekne
@nikolka0000 Podľa mňa nie. Opatrovateľský príspevok je príspevok pre osobu, ktorá sa stará o ťažko zdravotne postihnutú osobu. A dieťa, ktoré má "len" ADHD, väčšinou toto nespĺňa. Má aj nejaké ďalšie diagnózy? Aký je dôvod, že musí mať opatrovateľa?
@hylary neviem aky konkretne prispevok chces, ale my sme dostali len ZTP preukaz ine nam zamiestli