Príspevok pre dieťa s Aspergerovým syndrómom

hylary
29. júl 2022

Ahojte. Pobera niekto príspevok na 6r dieťa s týmto syndrómom? Malej to len teraz diagnostikovali tak sa informujem, aby som vedela či má zmysel niečo vybavovať, či vôbec niečo priznajú, alebo je to zbytočne. Vďaka.

kacena4
29. júl 2022

@hylary neviem aky konkretne prispevok chces, ale my sme dostali len ZTP preukaz ine nam zamiestli

hylary
autor
29. júl 2022

@kacena4 ja nechcem, len sa pýtam a informujem. Ďakujem za odpoveď. Neviem aký príspevok, asi opatrovateľský, neviem ako sa volajú tie príspevky keď je dieťa ZTP

kacena4
29. júl 2022

@hylary opatrovatelsky nie dieta je schopne hodit do skoly a je sebestacne, my sme ziadali o prispevok na benzin ale ani ten nam nedali

hylary
autor
29. júl 2022

@kacena4 teraz má odklad. Ale určite bude mať asistenta v skole.

kacena4
29. júl 2022

@hylary vela deti aj s horsimi diagnozami maju odklad a asistenta nema to nic spolocne s prispevkami

palicka
29. júl 2022

@hylary asistentom si nebuď istá! Je x deti, ktoré majú tazsiu diagnózu a asistenta nemajú. Zial.

hylary
autor
29. júl 2022

@kacena4 ok

@palicka tak to potom si neviem predstaviť žeby so svojimi nervovými záchvatmi bola v klasickej škole a klasickej treide bez asistenta ktorý by ju skludnoval. Budú jej ho musieť dať lebo bude narúšať chod celého vyučovania svojimi zachvatmi

loginexistuje
29. júl 2022

@hylary to treba rieist s pedopsychiatrom tie zachvaty

loginexistuje
29. júl 2022

@hylary a nemusia dat jej asistenta mozu jej obmedzit aj dochadzku ak nebude zvladatelna alebo si zaplatite asistenta samy

hylary
autor
29. júl 2022

@loginexistuje a ja keď mám pedagogické vzdelanie nemohla by som jej ho robiť ja? Len asi zadarmo 🥹

loginexistuje
29. júl 2022

@hylary a CPPP uz mate za sebou ? spravu s diagnozou od pedopsychiatra ? to subzakladne veci k asistentovi skuste aj ZTP na upsvar vybavit a rieist so skolou ono malokedy dajubasistenta len ku konkretnemu dietatu na cele vyucovanie neviem ako ste daleko vo vybavovani (tj psychiater cppp atd

palicka
29. júl 2022

@hylary áno, zadarmo, a s tým, že podpíšeš dobrovoľníctvo. Čo sa týka záchvatov, tie treba riešiť s odborníkmi. Predpokladám, že skola na 1 dieťa mat asistenta nebude. Mali sme požiadavku na 13 a dostali sme 1. A teda boli to závažnejšie diagnózy. Predstav si nehovoriace PAS a nemá asistenta pre seba. Dieťa s MP v spojení s diagnostikovanými poruchami správania, lieky… a nemá asistenta. Ako Ti písali vyššie, je možné pristúpiť k tomu, že bude do školy chodiť len na 2 hodiny denne, pripadne Pe hodín týždenne. Nemyslíš si však, že ADHD je diagnóza na taku korekciu

nikolka0000
28. okt 2022

Dobry den mamicky.. Nie tu daaka maminka ktore ma dieta ADHD?

nikolka0000
28. okt 2022

@nikolka0000 chcela by som sa nieco opytat

clovekoj
28. okt 2022

@nikolka0000 Pokojne sa pýtajte.

nikolka0000
30. okt 2022

@clovekoj dobry den... Moje dieta ma diagnozu ADHD.... Neviete mi povedat ci ma narok na opatrovatelsky prispevok? Dakujem pekne

clovekoj
30. okt 2022

@nikolka0000 Podľa mňa nie. Opatrovateľský príspevok je príspevok pre osobu, ktorá sa stará o ťažko zdravotne postihnutú osobu. A dieťa, ktoré má "len" ADHD, väčšinou toto nespĺňa. Má aj nejaké ďalšie diagnózy? Aký je dôvod, že musí mať opatrovateľa?