Príspevok na vytvorenie pracovného miesta a pre dlhodobo nezamestnaného

etella01
14. jan 2015

Ahojte, naozaj potrebuje radu niekoho kto tejto problematike rozumie.
Moja prvá otázka je: Je možné aby dostal zamestnávateľ( ja som v evidencii UoZ a mám do 29 rokov) príspevok na vytvorenie pracovného miesta vo výške 456,54€ aj keď bol môj posledný zamestnávateľ pred viac ako 12.-timi kalendárnymi mesiacmi.
- na stránke UPSVaR je síce napísané že môže, ale či s tým nemá niekto osobnú skúsenosť.
A druhá moja otázka je, ak zamestnávateľ dostane na mňa príspevok na zamestnanca, a dá mi minimálnu mzdu 380€, môžem ja ako zamestnanec zároveň žiadať o príspevok, pre dlhodobo nezamestnaných mladých, ktorí sú na UP evidovaní viac ako jeden rok?
Ďakujem

sue
14. jan 2015

@etella01
1. áno je to možné, každý ÚP však má aj vlastný systém bodovania, resp. výberu zamestnávateľov, ktorým udeľuje tieto príspevky (keďže žiadateľov je veľmi veľa a nedá sa väčšinou vyhovieť všetkým)
2. pokiaľ viem, tak nie, ale nie je to na 100%

slavka034
14. jan 2015

1.ano
2.ano,ak splnas podmienku ze pred nastupom do prace si bola dlhodobo evidovana na UP resp.si bola poberatelom davok v hmotnej nudzi

etella01
autor
15. jan 2015

@slavka034 ďakujem

etella01
autor
15. jan 2015

@slavka034 a príspevok pre zamestnanca, nie je podmienený hmotnou núdzou?
Ďakujem

slavka034
15. jan 2015

@etella01 nie tam staci byt ,(samozrejme pri kazdej vyzve je to inac)dlhodobo nezamestnany.Niekde stacia 3 mesiace evidencie,pri inej 12 mesiacov.Ak myslis prispevok od statu po dobu 1 roka,tam je podmienka jednak neprekrocit odmenu za pracu tusim strop je 760€ a aj evidencia na UP viac ako 12 mesiacov

lusmi
18. aug 2015

ahojte môžte ysvetlit čo to znamenna že som dostala Predvolanie za učelom výberu do projektu zapracovanie Uoz mam 28rokov vysvetlite