ahojte baby. práve išlo v správach, ze je možné získať príspevok na presťahovanie za prácou v prípade že bol daný človek rok nezamestnaný. ja som v septembri začala robiť v Bratislave, predtým som bola rok nezamestnaná nakoľko som maturoval a a nepodarilo sa mi dostať na vysokú školu. bola som síce na absolventskej praxi na úrade práce, ale bola som rovnako vedená v evidencii ako nezamestnaná. zaujímalo ma, či si niekto uplatnil tento príspevok, mala by som par otázok. o nejakom príspevku som vedela, ale podmienkou bolo zmeniť trvalý pobyt, teraz to už vraj podmienkou nie je
Ahoj,
Momentalne plati pravna uprava, kde je nutne zmenit trvale bydlisko min. 50 km. Od 1.1. plati novela a tieto zmeny:
-sucasny jednorazovy prispevok nahradi davka (max 250 eur mesacne po dobu 6 mesiacov, znevyhodneni dostanu este 125e dalsich 6 mesiacov)
-postaci prechodny pobyt, nahlaseny vsak musi byt minimalne 70 km od trval. bydliska
Musis byt vedena na urade prace min. 3 mesiace ako nezamestnana a stahovanie musi byt z dovodu podpisania pracovneho pomeru mimo bydliska. O prispevok je nutne poziadat - najneskor do 12 mesiacov od zmeny bydliska.
ahojte, v aprili mam slubeny pracovny pomer na plny uvazok v meste vzdialenom viac nez 70 km od mesta, kde mam trvaly pobyt, budem mat narok na tento prispevok, ked na uvedenom pracovisku robim uz teraz na dohodu 2 dni v tyzdni (nemam tu ale nic prenajate zatial)? Mozem si najst byvanie az v tom aprili, ci uz skor - aby som nestratila narok na ten prispevok? @nedielka @cashmon
Môžeš mi napísať Ip.