Príspevok na pohonné hmoty pre dieťa

cabadajovci
14. dec 2020

Zdravím vás žienky,chcela by som sa spýtať,či ste niektorá vybavovala príspevok na pohonné hmoty pre dieťa. Strašne veľa chodíme po doktoroch,ale to nebude stačiť. Že mám ešte napísať,kde všade budem chodiť s dieťaťom. Má jeden rôčik. Jasné,že sme dali návštevu k babičke, plaváreň. Ale neviem čo ešte...ďakujem za odpovede

tanapeta
14. dec 2020

@cabadajovci tam sa nepíše návšteva lekárov a pod, lebo na to je iný príspevok od UPSVaR. Príspevok na pohonné hmoty sú na rôzne aktivity, čiže môžeš ako si vyššie spomínala babičku, plaváreň, vzdialenú rodinu, výlety, ZOO, rôzne rehabilitácie a pod.

andrejka1974
14. dec 2020

Myslis prispevok na prevadzku motoroveho vozidla od UpsvR alebo nieco ine ak tento tak moze ho dostat len dieta ztp a to az ked navstevuje predskolske zariadenie skor nie cize az od 3 rokov

tanapeta
14. dec 2020

@andrejka1974 nie je pravda. Tam nie je podmienka návštevy školského zariadenia. Tá platí iba pri príspevku na auto

sara07
14. dec 2020

@tanapeta záleží od uradu, niekde stritkne až ked 3 roky doslova ked požiadaš o predlženy dovtedy vraj nemáš narok na nič to som počula na vlastne uši

sara07
14. dec 2020

inak ten prispevok na pohonné hmoty je okolo 34 € na mesiac ak je to zle opravte ma
napíš si tam aj rehabilitacie ak chodite, hypoterapia, kanisterapia a tieto terapie, ortopedické cvičenia a tak

tanapeta
14. dec 2020

@sara07 zákonne to nie je podmienené.

sara07
14. dec 2020

@tanapeta hej len ta ten dvojity meter štve aj sa odvolaš aj tak nič

cabadajovci
autor
14. dec 2020

Ďakujem vám všetkým za odpoveď😊

andrejka1974
14. dec 2020

Musi byt dieta ztp a musi byt odkazane na individualnu prepravu a to je vacsinou vo velmi malych pripadoch uznane skor ako v 3 rokoch

sara07
14. dec 2020

@andrejka1974 ano už som počula dôvod ako že aj tak sa to dieta vozi v kočiku alebo sa nosí alebo sa navaža 😈
a plienky tiež však aj tak iné deti maju plienky no nemaju vždy niektoré už v roku proste nemaju a pritom je jasné že to dieta bude aj v 10 v nich

andrejka1974
14. dec 2020

@sara07 ja to poznam mam najmladsiu dceru autistku a na vsetko sme mali narok az po 3 roku teraz poberam aj kompenzacie a od 6 rokov aj opatrovatelsky

tanapeta
15. dec 2020

@andrejka1974 ale už sú zmeny v zákone. A závisí od diagnózy. Autizmus nikto nezdiagnostikuje pred 3 rokom. Preto ste mali nárok až po 3 roku

tanapeta
15. dec 2020

@sara07 po novom onkologickí pacienti nemusia byť odkázaní na individuálnu prepravu a na parkovací preukaz majú nárok. Nastali smeny. Fakt závisí na diagnóze.

sara07
15. dec 2020

@tanapeta poznám pas dieta čo mu zobrali parkovaci preukaz aj benzin komp. s tým že opatorvatelsky je dostatočna kompenzacia a dieta s doprovodom zvlada mhd alebo cestovanie busom alebo vlakom a zamietli mu prispevok na auto
a zobrali mu tie prispevky ked žiadali prispevok na auto , pritom dochadzda do školy 25 km a nepomohla ani odvolanie , že nie je extrémne tažky pas to zvlada vybavene
chytili sa dvoch slovičok v sprave že je odklonitelny a tym to haslo, ano je ale nie do 10 sec asi tak a nie je na liekoch tak zle na tom nebude ale pritom to dieta tie lieky nezvlada - nezvlada psychicky že je smädné a že vela pije a beha na wc, on to proste toto nedal , nepomohlo
nezaleží na diagnoze ,spravy mali kvalitne a dost , záleží na posudkovom a človeka čo robí pripravu na posudok