Ahojte, chcem sa poradit, ak ma dieta uz dva a pol roka a je podany navrh na prispevok na nevydatu matku, moze sud uznat sumu 400€ mesacne, ak otec preukaze ze aj ked ma zarobok 1000€ v cistom a riadne plati vyzivne, no po splateni dalsich povinnosti, ako je vyzivne,najom a exekucie, mu nezostava ani na stravu, je mozne ze sud mu da povinnost platit na matku aj ked nema z coho?
Akože on ti platí normálne výživné a ty chces este aby platil tebe plus 400€? Sa nečudujem veru že pri tebe neostal...chudák, z čoho má on žiť ?
@wewe_ Dieťa alebo ty je zdravotne postihnuté, že nemôžeš ísť pracovať a živiť sa sama?
Netyka sa to mna, tyka sa to toho otca, lebo ho poznam a skor si chcem vypytat nejake rady ci aj otcovia maju nejake prava alebo ozaj len zeny, lebo zo seba vzdy robia obete
Matka dietata zije so svojou matkou a starsim dietatom (ktoreho otca mimochodom tiez vlacila po sudoch), mesacne vydaje udava 800€ ako najom, strava, oblecenie atd. (Iba na seba) a jej matka co s nou byva napriklad neplati polku najmu a stravy? Myslim si ze tento prispevok na nevydatu matku by mal byt brany aj z hladiska ci zije sama alebo s rodicmi, a nie za kazdu cenu vytrieskat z chlapa maximum....ako nezastavam sa teraz chlapov, ale ked vidim pripad tychto dvoch, ze ona mu dokonca brani v styku s dietatom, tak je to pre mna nepochopitelne....
@wewe_ Odporúčam nestarať sa do toho (asi si priateľka dotyčného). Je to voči chlapom nespravodlivé, hlavne ak natrafia na takéto mudrlantky ako je matka dieťaťa, ktoré sa chcú priživovať a vytrieskať zo všetkého maximum. Chlap by si mal dobre zvážiť s kým si spraví dieťa. Resp. lepšie dbať na ochranu, kým dotyčnú lepšie nespozná.
Je mi jasne ze treba planovat az ked sa spoznaju, no ona sa po porode nechcela prestahovat k nemu lebo nepojde z "mama hotelu" a tam vznikli nezhody medzi nimi, on snahu o rodinu mal, ona nie
Opravte ma ak sa mylim, ale myslim ze to je ohranicene na max 2 roky po porode. Teda s 2 a pol rocnym neskoro pytat teraz.
@selena_luna na dva roky od porodu ano, ale navrh sa moze podat do troch rokov od narodenia...tak neviem ako to je
@wewe_ ano mas pravdu po 3 rokoch sa to premlci. Tak teda to sud moze vymerat za tuto dobu 2 rokoch spatne zjavne. Vyzera to tak
Sud bude skumat otcove pomery, ale najdolezitejsie bude skumanie pomerov matky - o kolko jej klesol prijem tehotenstvom, porodom a starostlivostou. Lebo to vyzivne kompenzuje toto. mala predtym taky plat ze si ma pytat 400?
@selena_luna na to aj pravnik povedal, ze na tu sumu by musela zarabat predtym minimalne 1400€, nehovorila o svojom plate nikdy, lebo vraj je v praci "viazana mlcanlivostou"
@wewe_ 🤣🤣🤣 myslim ze sudca to zohladni. Aj fakt, ze ona nechcela byvat spolu napriklad .