Príspevok na dochádzku od úradu práce

vm02
20. jan 2023

Ahojte, máte niekto skúsenosť s príspevkom na dochádzku v prípade ak si bol viac ako 3 mesiace na úrade práce? Chcem sa spýtať ako rátaju z priznanej čiastky realnu čiastku t.j. mám priznané na mesiac 150€ (v decembri som však bola len 15x v práci) akým stýlom to počítajú? suma /počet dní v mesiaci * realny počet odchodených prac.dní? alebo suma/počet pracovnych dni-realny počet odpr.dni?
vďaka

majcat
20. jan 2023

ráta sa to z dní, ktoré ti zamestnávateľ potvrdí, že si bol v práci.
ak 15 dní tak 15x2 (cesta tam spat)x koeficient akým prerátavajú vzdialenosť. tých 150€ znamená, že ak by si mal nahodou z toho prepoctu vyssiu sumu, tak tusim nepreplatia... neviem, ja som sa nikdy ani neblížila k tej sume ako som mala schválenu. každý mesiac prišla suma podľa odpracových dni.

aprilowka
20. jan 2023

@vm02 150 máš priznané? To máš kolko km denne dochádzať? 🙈
To každý mesiac treba dokladat koľko dní som odpracovala? Ja som myslela že automaticky dostane napr 30€ keď má vzdialenosť napr 8 km

veronikaszabova
20. jan 2023

@aprilowka kazdy mesiac treba priniest potvrdenie ( je u nich na webe), kde zamestnavatel potvrdi presne dni, kedy si bola v praci. Potom poslu alikvotnu cast € na ucet

chichua
20. jan 2023

@vm02 150:pocet pracovných dní v danom mesiaci x počet odpracovaných dni

vm02
autor
20. jan 2023

@chichua Ďakujem toto som zhruba chcela vedieť 🙂

inga92
23. aug 2024

@vm02 mohla by som sa spýtať ako je to s tým príspevkom, kolko km ste dochadzali za pracou ze ste mali priznane 150€ ? Bolo to nad 100 do150km podla tabulky? Mne prišlo rozhodnutie o priznaní príspevku a nechápem ako sa dopracovali k sume ak vzdialenost od miesta bydliska do prace je 30km tam a späť. ďakujem

chichua
24. aug 2024

@inga92 bere sa do úvahy len 1 cesta. Čiže vo vašom prípade 15 km

inga92
24. aug 2024

@chichua ďakujem, v zákone je uvedene, ze do zamestnania a späť. Cize v mojom pripade je max. vyska prispevku 40€ na mesiac 🤔

chichua
24. aug 2024

@inga92 pozri pracujem s tým príspevkom.. Áno máš to na cestu tam aj späť, ale výška príspevku závisi od km pásma a vypočíta sa podľa vzdialenosti z miesta trvaleho/prechodného pobytu do miesta zamestnania

chichua
24. aug 2024
inga92
26. aug 2024

@chichua ďakujem pekne za vysvetlenie, nechápem prečo to nevedia takto vysvetlit aj na UPSVaR kde som žiadosť podávala :/

hippovka
1. nov 2024

@chichua ahoj, prosim ta, su tieto sumy aktuálne? Čiže z trvaleho bydliska do prace ked mam 90km platí suma 125€ mesacne? To mi vystaci tak na listok tam a späť si mozem doplatiť

chichua
2. nov 2024

@hippovka áno je to príspevok. Čiže ti štát prispeje na časť tvojich výdavkov na cestovanie nie na cele tvoje náklady na cestovanie do prace.

radka422
3. nov 2024

Ahojte. Neviete čo v prípade ak vám príspevok priznajú, ale pracovný pomer po 2 mesiacoch skončí? Pracovala som na pomer počas zastupovanie dlhodobej PN, ale bohužiaľ pani sa chce vrátiť tak mne pomer zanikne, ale pôjdem asi marodovat na 1-2 mesiace lebo na podporu nemám nárok a nechcem zase zostať bez centa. Ďakujem

hippovka
4. nov 2024

@radka422 na pn ti príspevok nedaju po 2mes ti zvyšok podla mna prepadne

chichua
4. nov 2024

@radka422 počas PN nemáš ani príspevok na dochádzku aj keby si bola zamestnaná. Len za odrobené dní. . Ak ti skončí prác pomer príspevok ti zanikne. Jedine, že by si plnynule pokračovala v inom zamestnaní.

lesankavh
19. nov 2024

@chichua Dobrý večer,viete mi poradiť či mám nárok na príspevok na dochádzku ak nastupujem do práce po rodičovskej dovolenke?dakujem 😀

chichua
20. nov 2024

@lesankavh musíte byť v evidencii uchádzačov o zamestnanie minimálne 3 mesiace.

lesankavh
20. nov 2024

@chichua dakujem