poradte prosim ako si vybavit vsetky potrebne veci, co sa tyka prispevku na byvanie atd.. ked ostane matka sama s dietatom, naco vsetko ma pravo. dakujem.
dakujem za radu, a nefunguje to tak, ze by som podlozila seky, co vsetko platim a z materskej mi to nevychadza, musia mi nieco priznat, alebo to nikoho nezaujima, ..ked zaplatim bezny sek za vodu, elektrinu,....atd tak mi neostava nic a dieta ma potom ako vyzit.
Ak nemas narok na davku v hmotnej nudzi nedostanes ani prispevok na byvanie ☹ zial takto to funguje (fakt nechapem ako mozu romovia ako pisu vsade poberat milion pasto veci od socialky atd) ☹
kolko máš určené výživné od otca dieťaťa? si vlastníčkou nehnutelnosti alebo si nájomncom bytu / byt od mesta alebo od obce/??
dávka hmotnej núdzi pre rodiča s dieťaťom, najviac so štyrmi -115,10 €
príspevok na zdravotnú starostlivosť - 2 € / pre každú posudzovanú osobu, t.j ak máš jedno dieťa tak ste vlastne dvaja, čiže 2x2 je 4 €/
príspevok na bývanie pre dve a viac osob 89,20 €
tieto sumy sa v tvojom prípade napočítaju a od nich sa odpočíta tvoj príjem to je asi rodičák 194,.. € a výživne na malol. dieťa v prípade že na rodnom liste je uvedený otec dieťaťa, rozdiel je poskytovaný ako dávka a príspevky v hmotnej núdzi/ príspevok na bývanie sa neposkytuje samostatne/
to je fakt hrozne,stat si pred tym vsetkym zatvara oci.
dakujem za info vam vsetkym mna osobne sa to netyka, no zistujem to pre moju znamu, je v zlej situacii.dakujem
v prvom rade treba mat priznane vyzivne....
kedze si na RD tak poberas RP vo vyske cca 195 EUR a kedze davka v hmotnej nudzi je pre jednu dospelu a pre jedno dieta vo vyske najviac 115 EUR a tvoj prijem davku v hmotnej nudzi prevysuje tak ti narok na priznanie hmotnej nudzi nevznikne.... a teda ani na odvijajuce sa davky od nej ako je prispevok na byvanie....
jedine co sa da poradit je zabezpecit si vyzivne od otca malej.... a poziadat mesto o miesto v skolke prip. v jasliach na zaklade toho ze si samozivitelka a mas male dieta a ist pracovat....