Od 28.3 som nastúpila na materskú. Termin pôrodu mám 9.5, keďže materská mi vyjde nízka tak bude mi doplacane do výšky rodičovského príspevku do sumy cca 378€+ prídavok na dieťa. Otec dieťaťa snami nebýva ale otcovstvo podpíše. Ja mám prenajatý byt-400€ mesačne.
Myslíte že ako matka z dieťaťom mám na niečo nárok?
Napr. Príspevok na bývanie.
Ďakujem
@sabinka2019 este mas narok na prispevok pri narodeni dietata po doziti 28 dni, je to cca 860 Eur jednorazovo
mas narok na vyzivne od otca dietata a prip skus aj preplatenie nakladov nanzehotenstvo a vybavicku
Môžem sa opýtať keď vynde nízka materská tak sa dopláca do výšky rodičovského príspevku až po narodení dieťaťa?
@jaruska_12 ano az po narodeni dietata prinesies RO a rozhodnutie o materskej na UPSVAr a mesiac spatne sa doplaca
@sabinka2019 ak ste boli zamestnaná, tak od 1.4. do dna porodu este nova davka tzv. tehotenske, ziadost vydava gynekolog, opacnu stranu si vypisete sama a odnesiete do socialnej poisťovne
@meredithh uz je na materskej takze to uz sa jej netyka
@loginexistuje týka, vypláca sa do dňa pôrodu nie do nástupu na materskú
@guglina ano mas pravdu az ukoncenim tehotenstva tak si treab poziadat od gynekologa tlacivo
Máš nárok na výživné od otca dieťaťa
@sabinka2019 tak ako píšu dievčatá. Na príspevok na bývanie nemáš nárok, je to súčasť pomoci v hmotnej núdzi kde sa posudzuje príjem a ty budeš mať rodičovský s materským + výživné čiže ti nárok na pomoc v hmotnej núdzi nevznikne.
@sabinka2019 nie, pokial viem, tak iba matersku, a vyzivne a pridavky na dieta. ine sa neposkytuje.